Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mennyi esélyt láttok arra,...

Mennyi esélyt láttok arra, hogy idén nyáron lehessen utazni repülővel EU-n belül?

Figyelt kérdés
nagy tervem volt idén nyárra görögország 1 hétre, ugye hotel, tengerpart. meg hollandiában pár nap városnézés, egy apartmanban szállnék meg.

2020. máj. 2. 09:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2020. máj. 2. 11:18
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

Remélem, hogy mielőbb, nonszensz, hogy a Wizzair csak azért üresen repteti a gépeit, hogy a korábban előre látó emberek által lefoglalt repülőjegyek árát, amit az emberek önhibájukon kívül, és a szabad döntési jogukat elvéve nem tudnak felhasználni ne kelljen még voucherben sem visszaadni.

Nem értem, hogy egy HEPA filterrel szűrt repülőgép fedélzetén, amit folyamatosan fertőtlenítenek, és egy görög tengerparton miért lennék nagyobb fertőzés veszélynek kitéve, mint az összehányt, csövesektől hemzsegő mocskos 4-6-oson, esetleg valamelyik lepukkant 50 éve nem takarított MÁV járaton.

2020. máj. 2. 11:31
 13/15 A kérdező kommentje:
ennyi #12, vegre egy normalis ember
2020. máj. 2. 12:14
 14/15 anonim ***** válasza:

#12: „a Wizzair csak azért üresen repteti a gépeit, hogy a korábban előre látó emberek által lefoglalt repülőjegyek árát ... ne kelljen még voucherben sem visszaadni.”

Ugyan nem vagyok érintett, de szerintem ha a jegy tulaját a célországba nem engedik be valamilyen járványügyi korlátozás miatt, az vis maiornak számít és nem mentesíti a Wizzairt a visszatérítés alól. De azt mondjuk én sem értem hogy miért érte meg újraindítani járatokat, amíg nincs turizmus...

2020. máj. 2. 20:12
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Segítsetek kérlek: ha valaki azt érzi az életéhez méltónak, és otthon marad, azt miben akadályozza az, ha bárki más el megy nyaralni, mert ő meg azt érzi méltónak. Hozzád mennek át a nappaliba piknikezni? Ha én úgy döntök, és itthon maradok (így bárki dönthet), számomra irreleváns, ha tömegek hömpölyögnek az utcán. Ha kimegyek a hömpölygö tömegbe, milyen gondolat vezethet oda, hogy olyan viselkedést kérjek számon máson, amelyet magam is követek?

Másrészt: Az általam ismert modellek szerint, a lakosság nagy része meg fog fertőződni. Ez történhet lassan, és történhet gyorsabban. Meddig szeretnétek otthon ülni? Ha örökre, természetesen azt is tiszteletben tartom, csak akkor mondjátok ezt, és viseljétek ennek minden előnyét és ódiumát. Ugyanez igaz arra is, aki máshogy dönt.

Harmadrészt: érdemes lenne azt a mondatot kicsit ízlelgetni, hogy valójában nem a vírus öl, hanem a saját immun rendszered. Azon gondolkodtatok már, hogy hogy a csudában van az, hogy a fertőzzöttek nagy része meg sem érzi magán, néhány ember pedig még a kórházi kezelés mellett is meghal? A vírus ugyan az, az immun reakció más. Ez nem feltétlenül kor függő. Ki mennyit tesz jelenleg az immun rendszerért, a saját testi és lelki egészségéért? Nem hiszem, hogy ezt befolyásolja, ha a szomszéd kimegy vagy otthon marad. Ez számomra fontosabb kérdés, mint annak a megítélése, hogy a kérdező el mehet-e Görögországba. Bizz istenben, magadban, az eddigi életviteled helyességében (vagy amennyiben nem érzed helyesnek, még van lehetőséged változtatni).

Én a saját nézőpontomból azt tartom méltó iránynak, ha azt támogatom, hogy azon embereknek, akik bármilyen oknál fogva az otthon maradást preferálják most, azoknak biztosítjuk ezt a lehetőséget, aki pedig élni szeretné az életét, annak ezt biztosítjuk.

Hiába szeretnél mások helyett dönteni, a saját életed döntéseinek következményeit viseled, érdemes hát ezzel foglalkoznod más emberek dolgai helyett. Amíg még erre lehetőséged van.

2020. máj. 12. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!