Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Melyik a súlyosabb betegség a...

Melyik a súlyosabb betegség a rhinovirus okozta nátha vagy a sars Cov 2 okozta covid19 betegség?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem mert a covid 19 betegségnél rengeteg a tünetmentes ami azt jelenti hogy nem panaszkodik, viszont a nátha az borzalmas, én voltam már náthás de szerintem a világ legrosszabb betegsége
2020. ápr. 24. 09:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Az ugye világos, hogy a covid19 nem csak "rossz", hanem sokan belehalnak, pontosabban megfulladnak töle? Gondolod, hogy az kellemes dolog?
2020. ápr. 24. 09:27
 2/4 A kérdező kommentje:
1. Igen a 65 felettiek (nekik lehet rosszabb betegség)
2020. ápr. 24. 09:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A veszély nem attól függ, hogy te hogy érzed. Lehet hogy neked rossz a nátha, de ha tünetmentesen megfertőzöl valakit, akinek előjönnek a tünetek (megfázás, influenza, tüdőgyulladás) akkor nem biztos, hogy arra gondol, tőled kapott el valamit. Elkezdeni magát otthon kezelni, ami úgy tűnhet hogy sikerült, mert csak egy megfázás és meg is gyógyult. Aztán visszaesik az influenza szerű tünetekhez és azt se köti a vírushoz, megint jobban lesz. A tüdőgyulladásos tüneteknél meg nem nagyon tudsz otthon mit kezdeni, hiszen ezzel illik bemenni egy kórházba és ekkor derül ki, hogy milyen nagy baj van..

Amíg a náthát te “leküdöd” otthon akár magadat ápolva, a covidhoz külső segítség kell és komoly felügyelet, hogy ne legyen nagy baj. Szerintem emiatt az utóbbi a veszélyesebb. Az egy másik veszélyeztető tényezője, hogy sokaknál tünetmentes, így vígan adják tovább, illetve hogy 2-6 hétig tart a lappangási időszak. Honnan tudnád hogy 3 hete kitől “kaphattad” el? Honnan tudod hogy te azóta kiknek adtak szét?

2020. ápr. 24. 09:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Azért jobb, ha tudod, hogy nem csak a 65 fölöttieknek súlyos betegség, mert %-ban ugyan igen, de ez azért csalós, mert ha 2000 fiatalból meghal 10, az 0,5%, ha meg 200 öregebböl 10, akkor az 5%-ot, pedig szám szerint ugyanannyian haltak meg!
2020. ápr. 27. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!