Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha fertőzött vagyok de semmi...

Ha fertőzött vagyok de semmi tünetem nincsen akkor is megfertőzhetem a kollégáimat ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Egy kis szobányi irodában ülünk öten nyolc órában, ha semmi bajom nincsen de fertőzött vagyok, akkor így is megbetegíthetem a kollégáimat..
2020. ápr. 19. 18:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Otthon kellene maradnod. Habár ha fertőzött vagy, akkor a többiek is elkapták már
2020. ápr. 19. 18:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Akkor is fertőzöl, ha még csal lappangási időszakban vagy és csak később lesznek tüneteid, de akkor is, ha egyáltalán nem jönnek elő a tünetek. Épp ezért kéne otthon maradni, mert MINDENKI fertőzhet, az is, aki egyáltalán nem betegszik meg. És attól, hogy te magad csak hordozó vagy, de nem betegszel meg, attól még más, akit megfertőzöl, megbetegedhet.
2020. ápr. 19. 18:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen... sajnos gyakran a tünetmenteseknek is nagyon magas a vírusszám a garatjukban.

Beszéddel nyálcseppeket kiküldve fertőzhetsz, kilélegzett aerosolokkal is. Vagy bármit amit megfogsz a kezeddel az orrod után.

Sőt még a széklet is fertőzhet, szóval ne dobáld lehetőleg munkaidőben.

2020. ápr. 19. 18:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincsenek tüneteid nem tudhatod, hogy fertőzött vagy-e. A közhiedelemmel ellentétben ezért kellene mindenkinek maszkot hordani. Senki nem jelentheti ki 100%-os biztonsággal, hogy ő nem fertőzött, hacsak nem tesztelték, ami amúgy sem jelent semmit, ha emberek közé jársz. Másnap már elkaphatod.
2020. ápr. 19. 18:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésben a válasz. Igen. A kínai kutatók mára az esettanulmányaikkal kimutatták, hogy a legintenzívebb fertőzést a tünetmentesek ill. az első tünetek megjelenésekor produkálják. A tünetmentesek tesztelési eredményeiből vonták le ezt a következtetést, ami szerint a torokból vett mintákban ez-idő alatt volt a legtöbb vírusszám, a tünetek megjelenése után fokozatosan csökkent.

Tehát a tünetmentesek képesek levegőbe juttatni a legtöbb vírust, és ezzel magyarázható a járvány gyors terjedése is.

Ezt a publikált kutatási eredményt igazolja a magyar Kelen magánkórházban végzett tesztelések, ahol 107 tünetmentes személyt teszteltek koronavírusra, és közülük 13 teszt lett pozitív. Ezután újabb 424 tesztet végeztek, és 24 pozitív esetet találtak (a tesztelés fizetős a magánkórházban).

Így mára egyértelművé vált, hogy ezért lenne fontos mindenkinek nyilvános helyen viselni a szájmaszkot.

2020. ápr. 20. 08:54
 6/8 anonim ***** válasza:

A Kelenben ráadásul Clungene kínai gyorsteszt van, ami nem tudom mennyire megbízható...

...de nem a garati vírusszámot mutatja, hanem kb 85% szenzitivitással az IgMet de csak 5-15 nap után, majd az IgGt 15-30 nap után.

Reméljük ezek a kínai tesztek pontosak és nem átcsomagolt terhestesztek.

Inkább az átesettség és immunitás vizsgálatára lennének jók az antitest tesztek.

2020. ápr. 20. 09:04
 7/8 anonim ***** válasza:

#6-ra

De, a vírusszámot. Tünetmentesektől vettek garatváladékot. Tünetmenteseknél még nincs ellenanyag termelés. Ennek beindulását jelzi valamelyik tünet megjelenése.

A másik érdekesség: hőkezelés kizárólag 95 fokos vízben 15 percen át tartva fragmentálja a vírus RNS-ét.

A 60 fokon egy órán keresztül főzve, meg se kottyan a vírusnak, fertőzőképes marad.

2020. ápr. 20. 10:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen
2020. máj. 12. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!