Mennyire jöhetnek ki azok az emberek akik ilyen piros
táblás lakásban laknak?
Figyelt kérdés
A házban ahol vagyok Pesten lakik egy férfi, akinek az ajtaján ilyen piros tábla van kitéve és szoktam látni kijönni onnan és kimegy a ház közös udvarára és cigizik illetve már boltban is láttam hogy vett sört. Volt hogy elmentem mellette veszélyesek az ilyen emberek?
Egyáltalán nem szabad nekik kijönni, nem viccből rakták ki a piros táblát. Ha rajtakapják szigorúan büntetik. Sőt, ha valaki bizonyítottan tőle kapta el a fertőzést és belehalt még le is csukják.
2020. ápr. 17. 13:21
2/12 anonim válasza:
Milyen szöveg van a piros táblán?
2020. ápr. 17. 13:29
3/12 anonim válasza:
Jelentsd. Gyökér dohányos... nem elég hogy 10x olyan veszélyeztetett (ha megbetegszik más elől veszi el az ágyat), még mást is veszélybe sodor a drogfüggése miatt.
Rendőrséget fel kell hívni, majd néha ránéznek.
2020. ápr. 17. 13:29
4/12 anonim válasza:
Semennyire. Ha rajtakapják akkor keményen megbüntetik. Mivel közös helyiségbe megy ki így az már tilos. Ha családi kertes házra van kitéve ez a piros tábla akkor telken belül bárhol lehet az illető, így az udvaron is, de nem léphet ki a kapun, kívéve ha kitolja a szemetes kukát vagy vásárolnak neki és azt vinné be. Ahogyan mások sem mehetnek be oda csak is kizárólag hatósági személyek tehát rendőrök, illetve ha kórházba kell esetleg mennie vagy orvoshoz akkor az erre illetékes mentősök, vagy betegszállítók kíséretével mehet csak el.
2020. ápr. 17. 13:39
5/12 anonim válasza:
Így van ilyenkor neked is a felelősséged, hogy bár láttad, hogy kijár mégsem szóltál be a rendőrségre. Ez komoly dolog, aki piros matricát kap az 2 hétig semmi körülmény között nem mehet ki a lakásából. Szóval, ha te ezt láttad most te is ludas vagy a helyzetben, mert nem szóltál az adott helyre...
2020. ápr. 17. 13:39
6/12 anonim válasza:
Egyébként az hogy veszélyes nem lehet eldönteni.
Vagy pozitív kontaktja valakinek, vagy pl fertőzött országból jött haza.
Tehát az esélye nagy.
Ha összefogdossa a közös lépcsőház kilincseit, vagy 2 méterre megközelíted és 15 percnél tovább beszélsz vele maszk nélkül már elkapható. Ezek is csak ajánlások...
Meg gondolom nincs rajta maszk úgy jár bevásárolni.
... és a cigit sem az FFP3 maszk szelepén keresztül szívja 😃
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!