Akinek van tapasztalata herpesszel (szajon), erdemes
herpeszkremet hasznalni?
Sima fogkrém is hatásos rá amúgy.
2020. ápr. 16. 17:56
2/10 anonim válasza:
én beszéltem a háziorvosommal és azt mondta hogy meg se próbáljak rá fogkrémet tenni inkább javasolta a zovirax-ot és az jó volt
2020. ápr. 16. 18:03
3/10 anonim válasza:
Nálam herpeszesebb embert nem hordott a hátán a föld.
Rendszeresen előjött, volt, hogy körben teljesen olyan volt a szám. A krémek semmit sem értek.
Aztán egyszer egy doki felírt nekem gyógyszert. Telviran a neve.
Nagyon gyorsan elmúlt tőle a herpesz. Azóta eltelt kb. 10 év és soha többé nem jött elő.
2020. ápr. 16. 18:09
2020. ápr. 16. 18:13
Az elején hatásosabb a zovirax vagy más hasonló krém. Jelentősen az sem tesz csodát. Ugyanis a herpeszre nincs gyógymód sajnos. Sokan ajánlják rá a lecitint. Én próbáltam, nekem az sem segített. Ettől függetlenül sok embernek bevált. A fogkrémet én sem ajánlom. A zovirax vagy a lecithin esetleg a kettő együtt, de maximum gyorsítják a gyógyulást. Nem csodaszerek, viszont elég drágák...
2020. ápr. 16. 18:13
6/10 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat, de akkor ebben a stadiumban ( teljesen ki van mar szaradva, darabokban mar le is esett ) erdemes beruhaznom egy kremre, vagy akkor mar inkabb hagyjam, hogy magatol kiszaradjon es elmuljon? Ha ilyenkor bekenem az felgyorsitja a gyogyulast vagy amikor mar ki van szaradva tok mindegy?
7/10 A kérdező kommentje:
Holnapig kellene “csodat tennem”, (tudom nem fog elmulni se igy se ugy) de azert kerdezem, hogy meg gyorsan menjek el gyogyszertarba a kremert vagy akkor mar inkabb hagyjam?
Nem tudom nekem volt fiatalkoromban párszor és akkor fogkrémet kentem rá, nagyon jól esett a jó erős mentol neki és 2 nap alatt simán elmúlott tőle. De mondom nekem ez már volt vagy 15 éve, mikor utoljára volt ilyenem.
2020. ápr. 16. 19:12
5-ös vagyok
Nem lecitin hanem lysine 😀
2020. ápr. 17. 05:21
Ha már pörkök alakultak ki rajta, akkor fölösleges aciklovir tartalmú gyógyszert/krémet használni. Lehetőleg ne kenj rá semmit, hagyd, hogy magától gyógyuljon.
Legközelebb ezeket érdemes használni rögtön a tünetek jelentkezésétől:
- napi 5x200 mg aciklovir belsőleg (vényköteles, háziorvos írja fel, de ez a leghatásosabb)
- napi 500-1000 mg lizin belsőleg
- napi 5x aciklovir krém külsőleg
Én ezt a hármat szoktam egyidejűleg használni és garantált a siker. Márkákat nem írok, a hatóanyag a lényeg.
2020. ápr. 18. 13:01
Kapcsolódó kérdések: