Szerintetek az ünnepekre bevezetik a kijárási tilalmat?
Holnap döntenek ünnepekre való intézkedésekről.
Szerintetek van rá esély, hogy az ünnepekre próbaként bevezetnek kijárási tilalmat?
Szükség van. Ez egyértelmű.
A lakosság képtelen betartani a szociális izolációt. Nem értik meg a csoportdinamikát, a járványterjedés alapjait.
Azt hogy eddig két 5 fős család külön volt, most pedig keveredik, és ez általános lehet, akkor a rengeteg 5-10 ezer lappangó beteg ha csak 2-nek adná át, 30 napon belül egyenként még 100-at csinálna.
Ha minden eddigi különálló "sejt"/csoport/családba bekerül egy fertőzött akkor a későbbi kijárási tilalom se fog működni.
Olasz, spanyol esetben SEM működik, csak borzasztó lassan és nyögvenyelősen. 3 hete teljes lockdown, mégis az utóbbi egy hétben is ezrével vannak új esetek.... még mindig napi 3 ezer új pozitív eset + 10x ennyi lappangó.
Ezek már kb a karantén első hetén fertőződtek meg...
Jó, hát ha belegondolunk egy bizonyos szinten meg lehet érteni, hogy a teljes kijárási tilalom miért szülne óriási problémákat egyes embereknél. Elsősorban a panelban élőket sajnálom. Éltem panelban, igaz csak a negyedik emeleten, de Május vége környékén már előfordult olyan hőhullám, hogy képtelen voltam megmaradni a lakásban és muszáj voltam éjszaka kimenni az utcára. Manapság ugyebár már létezik klíma, de sajnos nagyon sok ember nem teheti meg, hogy beszerezzen egyet. 8 évig éltem ott, abból 6 évig minden nyáron lemenekültünk vidékre nagyszülőkhöz, mert teljesen kikészített a hőmérséklet. (utána lett klíma)
Most ugyebár ez az opció felejtős. Szinte annyira le vannak korlátozva, hogy muszáj szabályt szegniük ahhoz, hogy létezni tudjanak majd nyáron (mert ugyebár június-júliusra várják a tetőzést)
Na de épp ezért lenne MOST szükség szigorú tilalomra amíg elviselhető az ember számára, mert ha nyárra hagyjuk akkor valószínűleg szeptemberig ki se nagyon bújunk a lakásból amelynek a gondolatától is borzongok.
Hát igen, valamit valamiért
"Manapság ugyebár már létezik klíma, de sajnos nagyon sok ember nem teheti meg, hogy beszerezzen egyet."
Én megtehetném anyagilag, csak én meg érzékeny vagyok rá.
Én remélem, hogy bevezetik.
Amúgy társasházban élek, de szerencsére roppant antiszoc vagyok, így teljesen jól elvoltam az eddigi 6 nyáron is itt, a 2. emeleten, (az utóbbi kettőn már klímával szerencsére, anélkül húzósabb volt, de mivel kint is 35 fok volt, így inkább itt, mint kint)
#16, Húsvétkor, haver?
😃
Pont ez a lényeg, hogy nem kell dolgoznia senkinek, csak szegény orvosoknak, zsaruknak meg az erőművekben stb...
4 napra sürgősen le kell zárni az országot és teljes lakhelyelhagyási tilalom kell.
Nagyon nagy gáz lesz ha a sok puruttya megindul.
Vezetünk halálozási statisztikában a szektorban, szóval ez 2 hét múlva katasztrófával járhat ha megindulnak az emberek a mamihoz, papihoz tojást keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!