Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hol lehet fertőtlenítős...

Hol lehet fertőtlenítős cuccokat venni most?

Figyelt kérdés
Sanytol szappant használtunk eddig is, de sehol nem tudunk venni hetek óta. Sehova nem szállítanak belőle. Dettol úgyszintén nincs. Brado termékek szintén. Hol tudnék magamnak legalább szappant venni? Ennyire nem gyártanak? Mert pl Sanytol hetek óta nem érkezett az országba az eladók elmondása szerint, ahogy pl sok boltba gumikesztyű sem.
2020. ápr. 6. 00:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szappanból teljesen mindegy.

Bármelyik jó. Semmi értelme kb a germicid szappanoknak, mert 1-5 perc mire hatnak. Csak műtősök számára kell!

Sima egyszerű kockaszappan bőven elég, mivel megköti és szét is csapja a lipidburkos vírusokat. Hatékonyabb lemosva mint az ethanol...

2020. ápr. 6. 00:24
 2/8 anonim ***** válasza:
69%

Fertőtlenítőt nem tudom, de én hamarosan rendelek kandallóboltból 96%-os bioethanolt és kihígítom desztvízzel.

Amíg a Mol Hygi nem lesz elérhető addig azt használom.

2020. ápr. 6. 00:25
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Normális szappan is bőven elegendő, alapos kézmosás minimum 30 másodpercig dörzsölni vele a mancsodat és hagyni hatni jó habosan, aztán alaposan leöblíteni. Amibe van glycerin elvileg az is megfelelő. Azért nem érkeznek az országba mert elsősorban a gyártó a saját országát látja el, aztán szállít külföldre. A szállítmányozás folyamatos, de ugye nem győzik gyártani, és elsősorba az az ország kerül ellátásra ahol a gyár van, aztán az összes többi, plusz ugye elsőként az egészségügyi helyek kapnak ilyeneket, aztán közintézmények, nagyobb cégek főleg gyárak ahol még van meló és így tovább. Üzletek is kevesebbet kapnak azokat meg szinte rögtön elkapkodják a vásárlók.
2020. ápr. 6. 00:30
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Ahogy a #3-as írja, teljesen lutri hova érkezik éppen. Ahol kapnak is, ott is pillanatok alatt elkapkodják.

A sima szappan is jó, alapos kézmosás, fél percig hatni hagyni már elégséges, nem kell külön "fertőtlenítős" szappan. A normál szappan is oldja a vírus lipidburkát.

2020. ápr. 6. 00:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Én egyik nap láttam egy boltban,amit kínaiak vezetnek,meg szájmaszk is ki volt téve eladásra.Fertőtlenítő folyadék,vagy szappan volt,nem tudom a márkát.Úgyhogy ilyen kínais olcsóbb vegyeskerekedésben próbáld meg,ami hasonlít az 1euros bolthoz.
2020. ápr. 6. 01:10
 6/8 anonim ***** válasza:

gratulálok annak aki 95%os ethanollal fogja lemaratni a kezét mert retteg egy vírustól aminek a halálozása 1%nál kisebb:)

Közbe bemész a tecsóba azt veszel egy folyékony szappant, azt megmosod vele a kezed, azt le van fertőtlenítve:D Világon összes orvos egyetért hogy az alapos szappanos kézmosás majd öblítés egyenlő hatékonyságú a kézfertőtlenítéssel, de mekkora pánik van úristen nem vásárolhatom fel kilószámra a kézfertőtlenítőt, sztem mind meghalunk

2020. ápr. 6. 17:16
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azért érdeklődtem kimondottan a Sanytol cuccok felől, mert ekcémás lesz a kezem a sima szappanoktól, és kb az az egyetlen, amitől nem sebesedik ki a kezem. De akkor kénytelen leszek mással pótolni egy időre...

2020. ápr. 6. 17:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Jaj ne ekcémás a kezem a szappantól:(((( de a hypó meg az alkohol az jó az ekcémás kezemnek :((( nemtom hogy fogom birni hogy most nem moshatok sanytollal kezet:((
2020. ápr. 6. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!