Mi számít krónikus betegségnek?
67 esztendős férfi vagyok. Az alábbiak közül mi számít krónikus betegségnek? Már 30 éve járok tüdőgondozóba az allergiás szénanátháim miatt. Főleg a nyári hónapokban pázsitfű és parlagfű érzékeny vagyok és e miatt az életemben 7 alkalommal orrpolip-műtéteken estem át. 3 éve Flixotide-Diskust is szedek az asztma megelőzésére.
Sajnos a gyenge immunrendszerem miatt 7-60 éves korom között emlékem szerint legalább 6 influenzás és több torokgyulladáson valamint 2 tüdőgyulladáson is átestem már.
Ezen kívül az utóbbi években prosztatitisz is elkapott, e miatt erre is gyógyszert szedek és urológiai ellenőrzésekre is járok. Válaszukat megköszönném.
A hosszantartó, lassú lefolyású betegségeket nevezik krónikusnak. Ilyen pl. az asztma. A tüdőgyulladás, influenza már nem az.
Viszont a gyenge immunrendszert okozza valami, az már szintén krónikus lehet.
A prosztatitisz abban az esetben krónikus, ha hosszú ideje fennálló, majdhogynem állandósult, és csak állandó gyógyszeres kezelés mellett tartható kordában
Segíthet az óvatosságban:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!