Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek aprilis 11 utan...

Szerintetek aprilis 11 utan mar nem fogják elrendelni a korlatozast?

Figyelt kérdés
2020. márc. 29. 16:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
22%
Nem, mert egyrészt nem betarthatók, másrészt gazdaságilag sem jó megoldás. Szimplán kifárasztják a társadalmat, hogy a közvélemény nagyobb része támogassa a normál életbe való visszatérést, és az idősek izolációját. Szerintem meglepődnénk, hogy hány emberen ment már át a vírus minden tünet nélkül. Remelem, hogy hamarosan itthon is lesz teszt, ami ezt képes kimutatni.
2020. márc. 29. 17:12
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

"Remelem, hogy hamarosan itthon is lesz teszt, ami ezt képes kimutatni."

És ez mennyire megnyugtató? És honnan tudod, hogy akár kétszer is átmehet rajtad. Mindenki ettől a teszttől lesi a csodát

2020. márc. 29. 17:17
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Ha júniusban feloldanák már annak nagyon tudnék örülni de szerintem az április még így fog eltelni.

#11 biztos sok emberen de azért messze nem 60-70%-on ami kéne ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy túl vagyunk rajta.

Németeknél eddig alig volt haláleset mégis az aktív esetekkel együtt is 0,5% körüli az elhalálozás(ez 5-ször olyan halálos mint az influenza.)

Dél-Koreában 1,5% lenne ugyanez, ott meg már az esetek fele le van zárva szóval ez közelebb lehet a valósághoz.

Ez Magyarországra levetítve feltételezve, hogy a lakosság harmada el fogja kapni (ennél többen lesznek influenzásak ami elméletileg kevésbé ragályos) azt jelentené, hogy az éves elhalálozások száma 50 ezerrel nőne meg, ezt meg ha 2-3 hónap alatt történne mindenki észrevenné, mert egy évben olyan 120 ezren halnak meg összesen.

2020. márc. 29. 17:26
 14/17 anonim ***** válasza:

[link]

Azért ezt olvasgassátok.Semmivel se vagyunk elmaradva a románoktól.Max ott kell papírt írni, míg itt nem.Meg még nincs megszabva hány órán keresztül lehetsz kint:D

Úgyhogy max a korlátozás szigorítása lehet, de elvileg az operatív törzs tájékoztatója szerint (:D) mindenki mindent megértett és okosan viselkedik.

2020. márc. 29. 17:27
 15/17 papó750 válasza:
Húsvét előtti időpontot határoztak meg. Szerintem mérlegelni fogja a kormány, hogy az ünnepre enyhítsenek egy kicsit, ha úgy alakul a helyzet. De ez csak az én véleményem.
2020. márc. 29. 17:59
 16/17 anonim ***** válasza:

Sajnos 100% hogy szigorítani fognak, mondjuk lehet nem 11-után hanem előtte.

Szerintem ez a mostani helyzet ha a kijárásit vesszük alapul, illetve a boltban ugye hogy az idősek és a fiatalok külön mennek be annyira nem gázos, legalább nem kell reggel 20-percet várni mire kiapróznak 20.000-et.

Füvet nyírni ugyan úgy lehet,a kertemben azt csinálok amit akarok, szomszédokhoz sörözni,beszélgetni továbbra is átlehet menni, kutyasétáltatás címszóval akárhova elmehetek(de egyébként totális kijárási alatt is).

Egyedül a kaja lesz komoly baj, az nemsokára elfogy.

2020. márc. 29. 19:50
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nincs jelentősége. A korlátozás előtti helyzet, az alatti (ami most van), meg a tilalom gyakorlatilag ugyanaz, annyi kivétel van, amit nem is lehet lehúzni, mert nem bombázás van.

Ellenőrzésre sincs kapacitás, simán kijátszható lenne egy szigorúbb is. Én pl rengeteg motorost láttam szombat délután, nyilván közértbe mentek 20 deka parizerért, vagy gyógyszert venni a már bezárt patikákba.

2020. márc. 29. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!