Mennyire "biztonságos" még buszra szállni?
emberek milliói buszoznak minden nap európában. min. 99%uk nem fog meghalni koronavírusban. aki meg fog az meg nem is buszozik, mer olyan öreg meg beteg.
ha arról van szó hogy izolálod magad hogy megtegyél mindent a terjedés megallítása érdekében, és emiatt nem szállsz buszra, az rendben van.
ha arról van szó hogy attól rettegsz hogy 2 hét múlva elpatkolsz életerős fiatalemberként koronavírusban mert felszállsz a buszra akkor vagy nem tudsz olvasni (40év alatt <0.2% halálozás) vagy mentális problémáid vannak. ez a pánik része a dolognak.
Jobban teszed ha lehet elkerülöd a buszozást, de nem azért amiért te gondolod. Nagyanyád miatt inkább.
Én azóta is minden nap buszozom, februárban jöttem haza angliából, semmi bajom.
Védőfelszerelés (szemüveg+FFP3) kb 6x nagyobb az esélye a fertőzésnek egyes vizsgálatok szerint.
Kiszámíthatatlan hogy ki szállt fel, és sajnos az aerosolok sokáig a levegőben keveregnek.
Tévedés hogy csak öregeket dönt le. Lehet fiatalként is lélegeztetőre kerülni vele, és még csak komoly problémának se kell lennie.
Barátod lehetne olyan jó fej, hogy elvisz pl. Vagy szállj bringára, az is jobb.
Senki nem állította, hogy csak öregeket dönt le.
Mandulagyulladásba is bele lehet halni.
Megállhat a szived bármikor.
Mégis pici az esély rá. 40 év alatt halálozási esély <0.2%. NEM TÉVEDÉS HANEM TÉNY. ez nem jelentj azt hogy nem hal bele egészséges fiatalember, mint ahogy más betegségbe is belehal, amit 99% túlél, hiszen valakinek kell lennie a maradék 0.2%nak is.
De neked ezt hiába magyarázom. Oké, akkor a fiatal, egészséges is belehal!!!! (mert van olyan, aki belehal, mindig lesz olyan, aki belehal valamibe, meg megkapja a legritkább rákot 15 évesen, stb) Így jobb? Ez jó érzés neked hogy ezt hangoztatod, ahelyett hogy felfognád a tényt, hogy 0%hoz közelítő esélyed van belehalni fiatalként?
A lélegeztetőgépre kerülésről fiatal, egészségesként pedig: jelenleg a betegek 7%a van kritikus állapotban, mivel 99%ban idősebb korosztály hal meg, itáliában átlagéletkor hallottak között 81 (!) év, nyilvánvaló, hkgy akik lélegeztetőgépen vannak, azoknak nagy része is ezekből kerül ki!
Nem pedig egészséges fiatalokból!
Sokkal-sokkal több fertözött van mint a statisztikában, pont emiatt, mert a fiatalok lábon hordják ki.
RÉMHÍRTERJESZTÉSÉRT BÖRTÖNBÜNTETÉS SZABHATÓ KI.
Közben amúgy rájöttem kis olvasgatás után hogy 70% te elmebeteg vagy, minden kérdésbe ugyanezt a szöveget másolod be, csak néha olyanokat teszel hozzá hogy majd "menstruációs betétből fog maszkot csinálni", akinek írod, meg ilyesmi. Na pl. téged igazán karanténba kéne zárni a társadalom érdekében.
Sajnos munkába kell járnom egyelőre, az pedig busszal megy. Nyilvánvaló, hogy egy fiatalember esetében elsősorban arra kell figyelnie, hogy ne terjessze tovább a vírust, nem pedig a haláltól rettegnie, hiszen mindenhol a leges legeröregebb korosztályba esik a halálozottak átlagéletkora: 80+ év.
Remélem lenyomozzák az IP-d és elvisznek a gyászba.
Én odafigyelek arra, hogy ne fertőzzek másokat, nem járok közösségbe munkán kívül, de nem rettegek. Ha neked jól esik a rettegés csináld nyugodtan, büntetőjogi felelősséged tudatában riogasd menstruációs betétből készitett maszkkal az embereket.
Felesleges válaszolnod, én ide többet nem írok, mindent elmondtam, ami lényeges.
Az esélye akkor is megvan, hogy 20-40 között intenzívre kerülj ezzel a kórral.
1000-ből 4-en legalább lélegeztetőgépre kerülnek fiatalon, aminek a fele meghal. Ennek a többszöröse kerül kórházi kezelésre.
Az utolsó ahová be akarok kerülni az egy szükségkórház priccse... ha kehet el kell kerülni minden eshetőséget. Én is buszozok ha szükséges, de komplett védőfelszerelésben.
#6 Te mi az istenről beszélsz?
Én azoknak a szemét akarom felnyitni akik még mindig a kocsmákban söröznek vidáman, meg kondikába járnak, meg nemrég pofátlanul még utaztak külföldre és százasával hurcolták be a kórt.
Ezeknek a suttyó felelőtlen balkáni parasztoknak köszönhetünk majd egy exponenciális növekedést sajnos. Hiába kérik FB-n az ott lakó spanyol, francia, német és olasz magyar kettősállampolgárok, hogy vegyétek komolyabban... még a tömegközlekedést is kerülje mindenki mert katasztrófa lett náluk is.
Itthon maszk nélkül, zsúfolásig vannak a metrók még talán most is. Szóval óriási gáz lesz sajnos. Ezt már az orvosi kamara is előrejelezte :(
Függ az időtől is.. Mennyi ideig vagy rajta milyen közel volt a fertőzött...
Pl a Toldy gimnáziumba járó fiú anyja koronás és sem a fia sem a férje érdekes módon nem kapta el
Ez nagyban függ a vírusgazdától. Ha superspreader akkor akár 100 embernek is átadja.
Pl egy buszos tanulmánynál. Még a 4 székkel előtte ülőt is megfertőzte. Sporadikusan a buszon... mert a légkondi felkeverte az aerosolokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!