Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Köptetőt vagy köhögéscsillapít...

Köptetőt vagy köhögéscsillapítót érdemest most beszerezni?

Figyelt kérdés
Koronavírus miatt kérdem.
2020. márc. 13. 20:36
 1/10 anonim ***** válasza:
egyiket sem
2020. márc. 13. 20:39
 2/10 A kérdező kommentje:
És miért nem?
2020. márc. 13. 20:40
 3/10 anonim ***** válasza:

Lázcsillapítót szerezz be! Ha pedig koronavírus tünteteit észleled, azonnal hívd telefonon a háziorvosod, vagy a hivatalosan megadott telefonszámok egyikét.

Ez nem olyan betegség és helyzet, amikor otthon lehet kezelgetni.

2020. márc. 13. 20:44
 4/10 anonim ***** válasza:

A vírus okozta tüdőgyulladásra nem jó a köptető. Általában száraz köhögést okoz és légszomjat.

Azt nem tudom viszont enyhébb esetben használható e. Szerintem igen, és akkor talán van értelme venni.

2020. márc. 13. 20:51
 5/10 anonim ***** válasza:

... de amúgy az esetek 80%-ban lehet otthon kezelni. Sőt kell is. Isten ments hogy kórházba kerülj enyhe esetben. Se ágy nincsen se szoba... már most!

20%-ban kell kórházba menni, ha súlyos. Talán van esélyed hogy kórházi gázra vagy palackra raknak.

2020. márc. 13. 20:53
 6/10 A kérdező kommentje:
Még nem vagyok beteg, nem azért kérdem! Hanem, hogy a házi patikában mi legyen otthon, mert nagyon nincsen semmi.
2020. márc. 13. 21:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Nurofen400 meg száraz köhögésre valami.
2020. márc. 13. 21:05
 8/10 anonim ***** válasza:
53%

Ennek a két gyógyszernek amúgy semmi értelme.

A köhögés azért van mert fel kell köhögnöd ami a tüdődben gyűlik. Tehát nem kell csillapítani. Egyik orvos sem ajánlja hogy csillapítsd a köhögést, mint ahogy hasmenésre sem székrekedés a megoldás... Ugyanaz az elv.

A köptető meg akkor is köhögtetni fog ha már nincs mit felköhögnöd.

Semmi értelme. Kérdezd meg az orvosod

2020. márc. 13. 21:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Házi pálinkát de sokat!
2020. márc. 13. 21:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Oké, közben rájöttem, hogy nekem volt ilyen fuldoklós száraz köhögésem már régebben és nagyon szar volt. A köptető segített, de nem bármelyik.
2020. márc. 13. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!