A tévéből is ismert Koronavírus irtására szolgáló ÚJ eszköz működhet-e így?
Azt olvastam valahol hogy a Koronavírus nem szereti az uvé sugárzást és irtják is így sterilizáló fénnyel. Az elgondolásom az lenne hogy fejre szerelnénk ilyen ledes lámpákat amik bekapcsolnának ha köhögést vagy tüsszentést érzékelnek a környezetben. (hang alapján természetesen) Működőképes lehet-e egy ilyen hordozható sterilizáló és kb hány wattos lámpák kellenek hozzá ha 1 méteren belül szeretném az összes objektum 95 százalékát kiirtani?
Esetleg használható-e vírusirtásra a telefon zseblámpa funkciója amely köztudomásúlag sok uvé fényt bocsájt ki?
Nem tudom mennyire hiteles a forrásod, de ha uv fényre gondoltak akkor tudod az a rendes uv fény, amivel pl a test nedveket ki lehet mutatni. Így az, hogy a fejedre szerelsz egy 50wattos reflektort attól az még nem fog sterilizálni semmit. Az elgondolásod abban lenne jó, hogy sötétben is látnád, hogy ki köhög.
A telefon pici ledje nem tudom hogy mennyi uv fényt bocsált ki, de hogy nem számottevően sokat az biztos, esetleg méretéhez képest sokat, de amúgy szinte semmit. Tudod mi csinál hatalmas uv sugarat? A nap... Mégis nyáron is van baci, hiába neked már szólnak, hogy ne legyél a napon. Szóval emiatt se hiszem, hogy zseblámpákkal tudnál itt védekezni.
Viszont ami garantáltan működik, rendszeres tisztálkodás, kéz fertőtlenítés, eszköz fertőtlenítés, sok meleg folyadék (pl tea, ha gyógynövényes csak jobb).
Ezeket túlnyomó részt lehetne alkalmazni a mindennapokban is, nem csak járvány idején.
Vannak sterilizáló UV fénycsövek... de ez szétcseszi a szemedet és szürkehályogot okoz.
Le is égsz alatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!