Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Titeket nem idegesít, hogy...

Titeket nem idegesít, hogy amíg sorra mondják le a konferenciákat a koronavírus miatt, meg halasztanak el rendezvényeket, addig egy csomó ember utazgat nyugodtan össze-vissza és konkrétan tesznek az egészre?

Figyelt kérdés

Nem értem az embereket..nyilván nem kell pánikolni, mi sem vásároltunk be, nem készülünk a világvégére , de nem értem, hogy minek kell most feltétlen utazgatni az embereknek össze-vissza.

Nyilván nem pont olaszországba, de tulajdonképpen mindefelé utazgatnak az emberek aztán mennek utána nagy nyugodtan dolgozni, iskolába és élik az életüket.

Azért látjuk mi történik Olaszországban és azt gondolom , azért ennyire nem kellene elbagatelizálni sem az egészet.

Ti mit gondoltok erről?

2020. márc. 10. 21:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
19%
Svédországban nincs pánik, vásárlás, maszkozás (mondjuk alapból nincs), tiltások,semmi. Aki gyanús vagy fertőzött, szépen otthon marad. Senki nem hőbörög és okoskodik. A kézfertőtlenítőt eddig is használtuk. Konferenciák stb is mind meg vannak tartva. Utazni is lehet és fogok is. A faluban, sőt az utcánkban van 3 fertőzött. És?
2020. márc. 10. 22:32
 12/26 anonim ***** válasza:
35%
Az ugy emegvan kedves maszkozók, hogy az nem véd? Az vegye fel, aki fertőzött. De ugye azért bunkó, prosztó trágyatúró az, aki nem hipochonder :).
2020. márc. 10. 22:34
 13/26 anonim ***** válasza:
58%

Svédek is torokra fogják kapni a bránert majd csak figyeljétek. Csak náluk nem omlik össze az eü egy szálka kihúzástól mint itthon. Az egy jóléti társadalom.

...

1. A maszk véd, nekünk FFP3-as maszkjaink vannak.

2. Ha mindenki hordana orvosi maszkot ahogy Taiwanban, mert ott nem szégyen... akkor maradna az 50 fő max... mivel aki lappangó beteg, vagy enyhe tünetes az sem szórja szét.

Nyájimmunitás itt is érvényes. Ha csak 30% hordana maszkot, már csökkenne a közösségi terjedés.

Ezért haragszom qrvára azért hogy idén elterjedt nem ér semmit a maszk. Csak egyetlen oka van, az hogy ezred annyi sincs amennyi kéne... és már az eü dolgozóknak sem lesz utánpótlás.

2020. márc. 10. 22:38
 14/26 A kérdező kommentje:
LoL bizonyára a háziorvosok is folyton betegek , hogy hordják...:D de igazad van , nem ér semmit...ne is vegyél soha , legalább több marad nekünk, akik feleslegesen hordjuk ..;)
2020. márc. 10. 22:38
 15/26 A kérdező kommentje:

amúgy igen ffp3 a legjobb nyilván, de amúgy eü dolgozókon látott már valaki ffp3 maszkot? mert én csak a 2-es besorolású sima maszkot látom mindenhol az eü.-ben.

Nyilván nem a műtőre gondolok..

De igen azt kellene beszerezni, az a tuti.

2020. márc. 10. 22:42
 16/26 anonim ***** válasza:
77%

...de ha má megvette ez a sok puruttya akkor miért nem veszik fel 😃

Hegyekben áll otthon?

2020. márc. 10. 22:43
 17/26 anonim ***** válasza:
24%

Az összes kínai, koreai, olasz és egyéb járványos képen minden eü dolgozó bizony N95/FFP3-ban volt és szemüvegben.

Amikor 2-300 beteggel érintkeznek napont a terepen, akkor sajnos tényleg csak az ér valamit... vagy ami jobb lenne az a felálar, teljesálarc P3 szűrővel.

A durva expozíció ellenére is megvédi az orvosokat ez a felszerelés... de látható hogy olaszoknál már elfogyott és meg is fertőzödött a 10%-a az orvosoknak.

Sajnos arra tippelek, hogy nálunk az orvosok, ápolók se kapnak rendes maszkot, úgyhogy rengeteg beteg lesz köztük is.

2020. márc. 10. 22:47
 18/26 anonim ***** válasza:
22%
A repülőtereken sem zavar senkit, akkor engem miért zavarna? 1-2 napig én is elkezdtem félni, most már csak jót szórakozom ezen az egészen. Persze sajnálom az időseket, gyenge szervezetűeket, de a többség túl fogja élni, és teljesen felesleges ez a cirkusz.
2020. márc. 10. 23:14
 19/26 anonim ***** válasza:
71%

Ez a birka magatartás. Amíg minden oké látszatra, addig nem is érdemes áldozatot hozni. Meg amúgy is ciki lenne bármi, csak kinevetnek.

Sőt amit nem látsz az nincs is. A csövesekkel is ez van... eltakarítják az utcáról őket, akkor már nincs is.

...

Ez a bűn amit Orbánékra lehet fogni, nem tesztelték le azt a kb 1-2000 beteget aki jelenleg simán lehet koronás.

Mit szólnátok ha a hírekben már 1000 beteg lenne és esetleg 2-3 halál?

Akkor is vidáman élné mindenki a közéletet?

2020. márc. 10. 23:19
 20/26 A kérdező kommentje:

17-es igazad van az ffp3 maszk a legmegfelelőbb, de itthon csak a 2-est látni eü.-i intézményekben.

És bizony igaz, a háziorvosok nem kaptak semmit, hacsak nem beszerezték saját maguknak.

18-as hát igen nyilván senki sem magát félti, hanem az idősebb hozzátartozóit..számomra elképesztő ez a spártai" közöny amivel a veszélyeztetetteb emberekhez állnak, bár azért ha megnézem ezt a nyüzüge , kialvatlan, vitaminhiányos, egészségtelenül élő fiatal közösséget akkor én nem lennék annyira nyugodt a helyükben.

2020. márc. 11. 06:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!