Szauna a koronavírus ellen?
Többször tapasztaltam korábban, hogy náthás fertőzéséket a szauna hihetetlen gyorsan "kiölt" a szervezetemből.
(90 fok fölötti finn)
Most hogy hatalmas koronavírus őrület van és állítólag a meleg italok és levegő kifejezetten rossz hatással van a vírusra, szerintetek szaunával megelőzhető a vírus?
Pozitív hatással van ellene?
Ha betegen, járvány idején szaunázni mész akkor bűntényt követsz el, súlyos testi sértés, halált okozó gondatlanság.
Mire beérsz szétfertőzöd az öltözőt, a zuhanyt és a fogantyúkat.
...
A rendszeres szauna általánosan javítja az egészségi állapotot, keringést, immunfunkciókat... de akut vírusfertőzés ellen nem jó közvetlenül.
Főleg lázasan, nehézlégzés mellett tilos! Megterheli a szervezetet.
Nem vagyok beteg, tüneteim sincsenek kizárólag megelőzés céljából megyek.
Továbbá otthon is van szaunám a kérdés elején említett náthás szaunázás csak ott történt, figyelemmel vagyok másokra, betegen (és utána egy darabig) sosem megyek. nyilvánosba.
A kérdező még nem koronás.. Szövegértelmezés nuku? :)
A szauna nem való konkrétan a koronavírus ellen, de erősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést, jót tesz a bőrnek, szóval érdemes szaunázni, de ne fogalmazzunk úgy hogy a koronavírus ellen, mert sokan készpénznek veszik.. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!