Van értelme bármelyik maszknak?
Elvileg az N95-öst mondják hatékonynak.
Az ilyen átlagos maszkok akkor érnének valamit, ha a betegek / gyanús esetek viselnék.
Európában N95-ös maszk nincs, mert az egy amerikai szabvány. Itt legalább FFP2 kategóriájú maszkot ajánlanak, de szerintem annak is csak egészségügyi személyzetnél van értelme, védőruhával, egészségügyi mosodában mosott munkaruhával és a higiénés előírások szigorú betartásával együtt. Szerintem civileknek mindennapi használatra csak hamis biztonságérzetet ad, mert úgyis csak helytelenül hordják, nem cserélik, mert drága és a a ruhájukat is összevírusozzák.
Ja és már szinte lehetetlen beszerezni. Ma mentem be az Obiba egy FFP3-ért, de se olyan, se más kategóriájú pormaszk nem volt. Webshopokban is mindenhol azt írják, nincs raktáron. Elég bosszantó, mert nekem nem a koronavírus miatt kéne, hanem egy kicsit veszélyes hobbim miatt, de most a pánik miatt nem jutok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!