Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért van mindenki meglepődve...

Miért van mindenki meglepődve azon, hogy a Koronavírus ilyen tempóban terjed?

Figyelt kérdés
Oké, elég sok repülő járatot lezártak januárba, de még mindig napi szinten 2.000 járat van, ami Kínából jön és megy. A helyi kínai ruhabolt tulajdonosa a hold újévkor Kínában volt, szerencsére nem kapta el, már 2-3 hete itthon van, de simán elengedték, nem úgy volt, hogy karanténba rakják őket? Vagy legalább egy vér vizsgálat? Azt mondta, hogy nem közvetlen Kínából jött, valahol átszállt és ott meg nem volt érdekelt akkor még ez a dolog. Mi lett volna, ha tényleg elkapta? Egy csomó embert sikerült volna befertőznie... oké, csak az időseket meg a már alapból betegeket viseli meg.. de ők nem emberek? Nekik nincsenek szeretteik? Én nem az anarchiát hírdetők közé szeretnék belerülni, szimplán a fejesek, a vezetők, a kormány intézkedését hiányolom és nagyon elszomorít azoknak a véleménye, akik ezt félvárról veszik, hisz már több mint két és félezer ember belehalt!
2020. febr. 28. 23:47
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Egyáltalán nem terjed gyorsan. Influenzában évente nagyjából 375 millióan fertőződnek meg és 4-5 millióan halnak bele...ÉVENTE
2020. febr. 28. 23:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, aminek 1%os a halálozási rátája, ennek hivatalosan 2%. Ha azt nézed, hogy 28.000 valahányan gyógyultak meg, és 2.800 valahányan haltak bele, akkor az inkább már 7-8%.
2020. febr. 29. 00:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

"a fejesek, a vezetők, a kormány intézkedését hiányolom"

Miért? Szerinted mit kéne tenniük jelenleg Magyarországon (azon kívül, amit tesznek: tájékoztatnak, nyugtatnak, hogy ne legyen pánik)?

2020. febr. 29. 11:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem csak a magyar kormányról beszélek, mivel még elvileg egy fertőzött sem volt ők nem nagyon tudnak más egyebet csinálni..
2020. febr. 29. 15:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a kínaiak? Mit nem csinálnak, amit szerinted kéne?
2020. febr. 29. 15:43
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Túl van ez a járvány misztifikálva. Ugyanolyan, mint az összes többi. Rengetegen halnak bele influenzába így is, nem is értem ezt a hisztériát... Annyira félek ettől, mint az összes többitől.
2020. febr. 29. 16:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok politikus, nem nekem kéne tudni, hogy mit csináljanak, de elgondolkodtató lehetne az olaszoknak is a németek példája. Elég korán kezdődött megjelenni a vírus náluk és mégis sikerült megállítaniuk, ugyanis nagyon sokáig 16on vesztegelt, most kezdett el emelekedni újra a fertőzöttek száma, de az a 16 nem fertőzött be 25x annyit.
2020. febr. 29. 19:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A halálozási rátát úgy állapítjuk meg, hogy a halottak számát elosztod a fertőzöttekkel, nem a meggyógyultakkal
2020. márc. 1. 09:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok meglepődve. A nulla hatósági intézkedésnek egyértelmű következményei lesznek. Nem fogják fel az emberek, hogy wuhanban is pár esettel kezdődött. A kormány meg nem tesz semmit.
2020. márc. 1. 10:53
 10/10 anonim ***** válasza:
60%
nem kell ennyire túl reagálni, még százezer fertőzött sincs... Influenzával több százmillióan fertőződnek meg évente
2020. márc. 1. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!