Ha megadózisban szedem a D-vitamint, kivédhetem a koronavírus?
Semmilyen vitaminnal nem lehet megakadályozni azt, hogy elkapd, ha úgy jön össze.
A vitamin arra való, hogy azt a maximumot, amit az immunrendszered anno nyert a lottón, a lehető legjobban meg is közelítsd és nagyobb eséllyel vedd fel a harcot vele. Ergo, ha valaki vödörszámra szedi, de mellette tüsszög egy fertőzött, akkor mindenképp elkapja, továbbá, ha valakinek gyárilag gyenge az immunrendszere, akkor még legjobb állapotában, minden vitaminból elégséges mennyiséggel rendelkezve is esélytelen lesz ellene.
Tiszta ?
" De ha halálos ilyen mennyiségben, miért árulják az amazonon"
Mert ez normálisan szedve nem okoz semmiféle egészségkárosodást!
Az, hogy valaki nem megfelelöen használja, arról nem tehet senki.
Elvileg az aspirint is túl lehet adagolni, és igen szép gyomorfekélyt okozhat, ennek ellenére mindenhol kapható.
A D-vitamin meg zsírban oldódó vitamin, aminek az a "hátránya", hogy fel tud halmozódni a szervezetben, és ezért lehet veszélyes nagy mennyiségben fogyasztva.
A lényeg, hogy ne legyen hiányod.
C-vitamint szedhetsz fölöslegben is, akár naponta többször is. Immunerősítő.
Én Szendi Gábort a legtisztességesebb orvosok egyikének tartok, aki a legtöbbet tesz az egészség megőrzése érdekében azzal, hogy a nemzetközi tudományos kutatások eredményeit megosztja a nyilvánossággal, és ezzel sokszor leleplezi a gyógyszeripar hamis és téves állításait, az elhallgatott igazságokat.
Ami a D vitaminról tudni érdemes,az itt elérhető:
Röviden összefoglalva: 2012-ben állásfoglalás született „Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében” c. tanulmányban, (megjelent: Orv. Hetilap. 2012: 153. évfolyam, Szupplementum 5–26.) melyet a legnevesebb orvosi kutatók, a tudomány legjobbjai jegyeztek.
Megállapításaik nemcsak megdöbbentőek, hanem elgondolkodtatóak is:
-késő ősztől kora tavaszig terjedő időszakban a napsugárzás nem elegendő a szükséges mennyiségű D3-vitamin termeléséhez
-táplálékkal a D3-vitamin ellátottság nem pótolható
-a D3-vitamin biztonságos adagja felnőtt emberben napi 4000 NE (nemzetközi egység)
-túladagolni szinte nem lehet (ehhez hónapokon át 10000 NE felett kéne bevinni)
A D-vitamin ellátottság megfelelő szintre emelése a rendelkezésre álló adatok alapján a csípőtáji törések számát 26%-al csökkentené, az 1-es típusú cukorbetegség előfordulását 78%-al, az összes daganat számát 35%-al, az influenzás megbetegedések számát pedig 90%-al csökkentené. Ez a teljes halálozást 7-10%-al mérsékelné, és az átlagélettartam két-három évvel nőne. Ezeket az adatokat Magyarországra vetítve azt jelenti, hogy a teljes populáció D-vitamin pótlásának 15 milliárd forintos költségével szemben az egészségügyi kiadások 250 milliárd forinttal csökkennének.
Azon ne csodálkozzunk, hogy a háziorvos erről nem fog beszélni. Miért az idősek vannak fokozott kockázatnak kitéve. Az idős emberekben már eleve alacsonyabb a D-vitamin szint, mivel egy 20 éves ember D-vitamin szintetizáló képességének csupán 25%-ával rendelkeznek. Így a nyári csökkent hatékonyságú D-vitamin szintézis miatt eleve alacsonyabb D-vitamin szinttel indulnak neki az ősznek. Még fiataloknak is tanácsos októbertől áprilisig D vitamint szájon át pótolni. Fontos szabály:A D VITAMIN MELLÉ SZÜKSÉGES SZEDNI K2 VITAMINT,mert a D vitamin segíti a kalcium felszívódást, de K2 vitamin hiányában nem a csontokba, hanem az erekbe és lágy részekbe rakódna le. K2 vitamin irányítja a kalciumot a csontokba, hajba, körömbe...stb.
"Én Szendi Gábort a legtisztességesebb orvosok egyikének tartok"
Remélem, tudod, hogy NEM orvos, söt semmiféle egészségügyi képzettsége sincs, hanem egy kirúgott rendezö!
Ha te, kedves kettővel előttem válaszoló, tényleg tanár vagy, már tudom, miért tart itt az oktatás.
Üdv: egy tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!