A vírus megakadálypzása érdekében miért nincsenek ideiglenesen kitiltva a kínaiak az országból?
”Nyílván nem a kinaiakat kell kitiltani akik jelenleg is itt tartózkodnak, hanem ázsiából idejövőket. Pl akik az egyetem miatt utaznak vissza”
Meg a turistákat... Meg a kínai árucikkeket... Meg azokat, akik Európába utaztak mostanában...
Valahol olvastam egy cikket, hogy influenzában ennél többen szoktak meghalni, főleg az idősekre veszélyes mindkét betegség. Amúgy Kína elég nagy (és elég drága a repjegy ahhoz, hogy az ázsiai egyetemisták - vizsgaidőszak közepén - ne nagyon ugorjanak haza), hogy ha valaki ott jàrt akkor is kicsi a valószínűsége, hogy találkozott vírusos beteggel.
Kínában pedig bevezették a megfelelő óvintézkedéseket. Nem tudom, hogy mivel foglalkozol, de szerintem bízzunk benne, hogy annyira még nem rossz az egyetemi oktatás és nem ültettünk annyi “hoozzánemértőt“ magas pozíciókba, hogy egy ember minden bennfentes információ és szaktudás nélkül jobb stratégiát dogozzon ki (ha valami ilyesmivel foglalkozol, akkor bocs).
Én azt hallottam, hogy abból a 4 000-ből, akikről eleinte szóltak a hírek, kb 1 000 van válságos állapotban.
Azért ha ennyire súlyos és csak 1 milliárd ember kapja el (világszerte), akkor is százmilliók halnak meg. Mintha kitört volba a harmadik világháború.
Korona vírus:132 halott kínában.
A tavaji influenza szezon csak januárban:
horvátországban 35 halott, romániában 43 áldozat.
De ijedezzetek nyugodtan, hiszen a facebookon megírták, hogy világvége lesz
A komolysága az influenzához hasonlítható, arra is azt mondják, hogy főleg az idősek, a betegek és a gyerekek a veszélyeztetettek. Na most Kínában a hírek hitelessége megkérdőjelezhető, mind a fertőzöttségről, mind az áldozatokról. Pl nem tudni jórészt kik haltak meg. Ha a fele ereje teljében lévő ember, az adhat aggódalomra okot, de ugye nem tudunk semmit.
Másrészt azt mondják, hogy a fertőtlenítést, alapos kézmosást nem bírja ez a vírus. Persze ahol egymás hegyén hátán élnek ki tudja milyen körülmények között, ott persze, hogy gyorsabban terjed.
Én nem aggódok ezen, hiszen nem valami szupervírusról van, szó, hogy aki megkapja a harmada-fele meghal, ráadásul megint azok keltik a legnagyobb pánikot, akik a világvégén laknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!