Mindig herpeszes lesz a szám, ha megcsókol a barátom. Mit tegyek?
Erősítsd az immunrendszeredet. Szedj multivitamint, mozogj, étkezz egészségesen, változatosan, sportolj, esetleg néha járj el szoliba (D vitamin nagyban hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, ezért érdemes néha elmenni. Csokibarnává égetni magad nyilván baromság.)
Nekem kisgyerekkorom óta szinte minden évben akár többször is kijön a herpesz a számon (pár éve az orromon), jelenlegi párommal mikor összejöttünk ez fokozódott. De a vírus alapvetően benned van, legtöbb esetben a bárányhimlő szövődménye. Ha gyengül az immunrendszered, akkor elszaporodik. Nekem minden megfázás után kijött, illetve látszólag random, ha valami miatt picit legyengült a szervezetem. Amióta normálisan eszek, figyelek a vitamin bevitelre, telenként szolizok kb 2 hetente egyszer, már nem nagyon jelentkezik. 2018-ban már csak 1 erőtlen próbálkozása volt, 2019-ben pedig már ennyi sem, ami nálam kb csodának számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!