Miért vagyok állandóan beteg?
Az az igazság, hogy körülbelül havonta, újabban még gyakrabban vagyok beteg, enyhe torokkaparás, orrdugulás, időnként hőemelkedés és ebből adódóan rossz közérzettel, elesettség kíséretében.
Azt hozzá kell tenni, hogy két évig jártam gyakorlatra óvodába, ahol most szeptember óta dolgozom. A gyakorlat áprilisban ért véget és egészen szeptemberig, vagyis a munka megkezdéséig semmi bajom nem volt.
A gyerekek gyakran tőlem néhány cm-re tüsszentenek és fújom az orrukat, etetem őket, stb., ráadásul több, mint 150 gyerek jár az óvodába, eléggé zsúfoltan vagyunk.
Lehet ez valóban attól, hogy gyerekek között dolgozom és ha igen, hozzászokik egyszer ehhez az immunrendszerem?
Mossál gyakran kezet, főleg, ha a gyerekeknek törlöd az orrát. A kilincseket, bútorgombokat, villanykapcsolókat, csapokat fertőtlenítsétek naponta akár többször is (pl. törlőkendővel).
Egyszer "beszóltam" az óvodában, hogy nem ártana az óvónőknek gyakrabban kezet mosni, mert az összes gyereknek folyt az orra, ők meg azt mondták, nincs erre idő. Panaszt tettem az óvodavezetőnél, utasításba adta - következő héten nem volt beteg gyerek - nahááááát....
Mandulád rendben van?
Ha igen, akkor csak gyakori kézmosás, immunerősítő (pl.Béres csepp + C vitl).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!