Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Őszi védő oltás vírus ellen -...

Őszi védő oltás vírus ellen - igen vagy nem? Avagy ti hogy álltok vele?

Figyelt kérdés
Volt-e valaki rosszul utána közületek? Egyébként minden évben új oltóanyagot adnak, vagy mindig ugyanazokat a döglött vírusokat? Kinek vált be? Érdemes, vagy veszélyes? Sok véleményt írjatok, köszi! Minden ezzel kapcsolatos infó jöhet!

2019. okt. 4. 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:
65%

Gondolom az influenza elleni védőoltásra gondolt a kérdező.

Nem adattam/adatom be magamnak, eléggé tartok tőle. Meg a következményeitől, lehet betegebb leszek, mintha nem adatom be magamnak.

2019. okt. 4. 19:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, az infulenzáról beszélek. Én még sosem oltattam be magam ellene. Hál Istennek már rég nem voltam infulenzában. Persze torok gyulladásom gyakran van. Hát ebben az évben szerintem beadatom. A bátyám mindig beoltassa magát. Félek a vírusoktól, nem akarom elkapni! Ráadásul az antibiotikum sem hat rájuk!
2019. okt. 4. 19:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Minden évben azt a 3-4 elölt vírust adják, aminek a legnagyobb a valószínűsége, hogy járványt fog okozni.
2019. okt. 5. 20:56
 4/5 anonim ***** válasza:
71%
Én beoltattam magam tavaly, és jó döntésnek is bizonyult, mert a legjobb barátom, akivel együtt mászkáltunk mindenhova, és nem oltatta, jól lebetegedett. Én is elkaptam volna szinte biztosan tőle.
2019. okt. 5. 21:06
 5/5 anonim ***** válasza:
82%

#1 Nem betegedhetsz meg tőle, nem tartalmaz aktív kórokozót. Ha megbetegedsz, az valami mástól van, vagy már alapból lappangott benned egy betegség.

Kisebb hőemelkedés, gyengeségérzet kialakulhat az oltás után, de komolyabb mellékhatások igen ritkák. Én beadatnám, még most, mert kell idő a védettség kialakulásához. Ha el is kapod az influenzát, gyorsabb és enyhébb lesz a lefolyása.

2019. okt. 20. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!