Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit jelent az hogy Idült...

Mit jelent az hogy Idült garatmandula-gyulladás?

Figyelt kérdés

Elmentem a dokihoz, hogy megnezzuk a mandulamat, mert nagyon eros diffúz hajhullasom van mar egy ideje, valamint ebben az evben tobbszor is voltam körzeti orvosnál vele...

A Doki most ezt állapította meg: Tonsillectomia

Azt szeretnem kerdezni, hogy ez a diagnózis gócnak számit? Képes évekig lappangani, hol begyulladni, aztan ha kezeljük antibiotikummal, akkor lemenni és meghúznia magát? 2 év alatt iszonyuan kihullott a hajam!😣

Köszönöm a válaszokat!

34/L

2019. aug. 29. 11:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"A Doki most ezt állapította meg: Tonsillectomia"

Ez azt jelenti, hogy el kell távolítani a torokmandulákat, tehát műtétre van szükség.

Mikor van szükség a mandulák sebészeti eltávolítására (tonsillectomiára)?

Évente többször jelentkező, magas lázzal, erős torokfájdalommal járó, a szervezetet megterhelő heveny mandulagyulladások esetén javasolt a torokmandulák eltávolítása. A mandula körül kialakult tályog esetén kötelező a műtét.

A krónikus mandulagyulladás, “gócos” mandula esetén is indokolt a műtét, mind felnőtt és mind gyermekkorban. Ilyen esetben a mandulák fájdalmas gyulladása ritkább vagy egyáltalán nem jellemző, a torokban diszkomfort érzés jelentkezhet. A mandulákban lévő hosszan tartó gyulladás fokozott hajhullást, ízületi panaszokat, bőrkiütést, fáradékonyságot, visszatérő hőemelkedést vagy lázat, kellemetlen leheletet és egyéb szervek (pl. vese, szív) gyulladását okozhatja.

2019. aug. 29. 11:48
 2/4 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm!

De ez tud éveket lappangani és újra és újra begyulladni?

2019. aug. 29. 14:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2019. aug. 29. 19:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. aug. 29. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!