Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Jó ötlet csiszolással eltűntet...

Jó ötlet csiszolással eltűntetni a fogakról a barna foltot?

Figyelt kérdés
Kiskorom óta két fogamon van valami barna folt amit nem lehet lemosni se lekaparni. Hallottam olyanról, hogy le lehet csiszolni és azt hiszem koronát húznak rá. Szóval az a kérdésem, hogy a korona látszik? Vagyis feltűnik, hogy az nem saját fog? Nem szeretnék hülyeséget csinálni.
2019. júl. 10. 11:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem a csiszolástól tűnik el a folt. A korona felhelyezése miatt kell a saját fogat lecsiszolni, különben nem menne rá, nem férne el a szádban.

Koronából sokféle van. Aminek már a vázában sincs fém, az sokkal szebb, és természetesebb. A legújabbak cirkóniumból készülnek. Persze ez drágább is.

Nem tudom, pontosan milyen folt, mennyire zavaró, de érdemes minél tovább a saját fogaidat megtartani.

Ha jól emlékszem, csak kiidegelt fogra tesznek koronát.

2019. júl. 10. 11:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet polírozással is lejön, vagy fogfehérítéssel, jó fogat nem csiszoltatnék le, menj el fogorvoshoz, ő megoldja.
2019. júl. 10. 15:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Egy ismerősömnek az első fogain voltak ilyen elszíneződések. Nagyon zavarta, az első két felső fogara koronát tetetett. Nem gyökérkezelték a fogát miatta. Eléggé látszik a korona, de azért, mert a többi fogon is van elszíneződés.

Sajnos neki ez genetikai lehet, mert amúgy tök egészséges fogai vannak, de eléggé sárgák, néhol barna foltos is. Sajnálom őt is, téged is. Ha engem kérdezel, én nem rakatnek egészséges fogra koronát. Könnyebben romlik, a koronát cserélni kell, és minden egyes csere közelebb visz ahhoz, hogy kihúzzák (egy idő után elfogy a foganyag, amire rakják a koronát. Egy újabb koronánál ugyanis csiszolnak valamennyit a korábbi állapotból, hogy rategyék az újabb koronát.). Persze te tudod, mennyire zavaró, de ha határon vagy ezzel a dologgal, én inkább hagynám a fogat, nem tennék koronát.

2019. júl. 11. 22:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Talán mégse lenne jó ötlet koronát rakatni rá. Fogfehérítéssel nem tűnik el, és zavar nagyon. Nem tetszik a mosolyom. De nem szeretném elrontani se a fogaimat szóval inkább megpróbálom elfogadni így.

2019. júl. 13. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!