Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez a fog "húzás gyanús"?

Ez a fog "húzás gyanús"?

Figyelt kérdés

Pár éve lett betömve ez a fogam. (sajnos én hülye nem foglalkoztam vele, hogy lyukas, ezért ekkora a tömés.) Ma cukormázas mogyorót ettem, és ilyen szépen le is törött. Szerintetek van rá esély, hogy meg tudják menteni, vagy mindenképp húzni fogják? :(

Holnap megyek fogorvoshoz, csak hátha van köztünk olyan, aki ért hozzá.

[link]

2019. júl. 1. 17:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem,megköszörüli és rak rá egy koronát,nekem volt ettől sokkal szarabb,meghozzá frontfog,letört a fele,felépítette esztétikus töméssel,és rakott rá koronát.
2019. júl. 1. 17:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha letörik az ínyedig, de a gyökere megvan, azt is fel tudják építeni.
2019. júl. 1. 17:26
 3/6 A kérdező kommentje:

Huhh, ezt jó olvasni.

Köszönöm szépen nektek! :)

2019. júl. 1. 17:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha a gyökere nem sérült amit így nem látni de ettől független megeshet hogy megsérült akkor már húzni kell, de akkor annyira fájna hogy már jajgatnál. Ez elég durva törés így is, de fel lehet építeni. Picit lecsiszolja a régi tömést kiszedi és felépíti normálisan egy új töméssel, majd kerül rá korona és ennyi. De azzal számolj hogy ha megcsinálja nem lesz olyan tartós mint új korában, és az is törhet egy idő után.
2019. júl. 1. 17:55
 5/6 A kérdező kommentje:

Fájni nem fáj szerencsére. Korona mindenképp kell rá szerintetek?

Csak mert a körzeti dokim szabin van, gondoltam bejelentkezek magándokihoz, akihez még körzetis előtt jártam. Ott viszont egy korona 30 ezer. :/

De hát ha kell, akkor kell. Csak hátha megoldható anélkül is.

2019. júl. 1. 18:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem is tort le fogam ugy, hogy szarul lett betomve, nagy volt a tomes. A fogam egyik oldala total letort, azt tomtek. Szorakoztunk igy 1 evig, aztan letort az a tomes is, de mar iny ala, magyaran a fogam egy harmada volt meg, plusz a gyoker. Kihuztak.
2019. júl. 2. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!