Kihúzták a bölcsességfogam kb egy órája, de még mindig vérzik. Normális?
Nemrég jöttem haza a szájsebészetről, ahol műtétileg eltávolították a bölcsességfogam, életem legrosszabb élménye volt. Nem tudok beszélni. Szeretném tudni, hogy lehet e enni és inni? Ha igen, a húzás után hány órával?
És a legfontosabb: még mindig tiszta véres a nyálam, tehát gondolom még vérzik, pedig össze van varrva. Ez normális? Vagy felszakadhatott seb? Mit tegyek?
Köszönöm.
Ezeket a dolgokat a szájsebészeten az orvossal kellett volna tisztáznod!
De szerintem kiöblítheted csak ne szivogasd és egy pár óra hosszat ne egyél semmit.
Köszi a válaszokat.
Én is Hyperollal öblegetem, igaz csak ma kezdtem el, mert fogászati oldalakon azt olvastam hogy nem lehet öblegetni pár napig.
Aznap mikor kihúzták csak pépeset ettem, de tegnap már ettem szilárdot is. Igaz egy 3 cm hosszú húscsíkot molekulányi méretűre kellett feldarabolni hogy be tudjam tenni a számba, és kb fél óráig tartott.
Még mindig nagyon fel van dagadva és irtó kellemetlen érzés a számban. NEm fáj, csak kellemetlen és zavaró. Nem is beszélve arról hogy beszélni még mindig nem tudok.
Ha kiveszik a varratot akkor visszaáll eredeti állapotába? :D Mármint hogy nem fogok a számba érezni ilyen nagy valamit?
Nekem is már "ásták ki" bölcs. fogamat. Azért vérzik később, mert kimegy az érösszehúzó (Tonogen) hatása. Na de már túlvagy ezen. Nem sok jót mondhatok, még a varratszedés után hetekig is lehetnek kényelmetlenségeid. Ez-az (kellemetlen szagú-ízű) trutyi is szivároghat egy darabig. Amíg dagadt és ha jólesik, hűtsed borogatással, ruhába csomagolt jégakkuval. Nekem sokáig nem volt túl nagy étvágyam...szííívóóószááál.:)
Javulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!