Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog eltávolítás fáj?

Bölcsességfog eltávolítás fáj?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy az egész beavatkozás fájdalommentes? Milyen injekciót adnak és mennyit?

Gondolom sokkal erősebb, mint amit a fogászaton adnak töméshez. Mennyi ideig nem tudsz rendesen enni? Varratszedés mikor van?

Alul mind a 2 bölcsesség fogam ki kell szedetni a szájsebészeten, mert fekve nőnek és két oldalról nyomni fogja a többi fogam és azt mondta a fogorvos minél hamarabb ki kell szedetni. Azt tudni kell, hogy már minden bajom van, mikor menni kell a fogászatra, megy a hasam,már a szagtól is rosszul vagyok mikor megérzem. Ha valaki járt már hasonló cipőben megköszönném ha kicsit tájékoztatna ennek a menetéről akár privátba is lehet! 22/N

2019. máj. 21. 13:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem csak a jobb felsővel volt probléma amit ki kellett szedni. Nekem tavaly csinálták nyáron. Annyi volt hogy kaptam 2 injekció fájdalomcsillapítót, egyet a szájpadlásomba kaptam, egyet közvetlen a fogamhoz az ínybe mivel már kicsit ki volt bújva. Aztán amikor elkezdett szépen hatni akkor kaptam még egy felet az ínyem külső részére, ezt is csak azért mert a doki szerint ott érzékenyebb lehet műtét közben és nehogy emiatt bemozogjak véletlenül. Aztán szépen ki is szedte a fogamat az ínyen csinált egy bemetszést és már ki is húzta, gyakorlatilag pár perc volt csak az egész, mondta is a doki hogy az volt a szerencsém hogy a fogam már félig ki volt bújva és amiatt nem kellett akkorát vágni. Aztán összevarrta és mondta hogy megeshet hogy 2-3 óra után fájdogálni fog arra felírt egy fájdalomcsillapítót. Aztán mondta hogy ha 2-3 nap múlva is fáj de olyan szinten hogy lüktet és begyullad, meg feldagad akkor menjek vissza és felír antibiotikumot meg ha kell felnyitja és kipucolja. De erre nem került sor. Amennyire emlékszem 1 napig fájdogált, de simán kibírtam, dolgoztam is, annyi hogy evésnél a szám másik oldalán rágtam, meg mondta a doki hogy minden étkezés után öblítsem ki a számat és kerüljem a tejtermékeket. Igaz kicsit kellemetlen volt enni is mert húzódott meg azért érzékeny volt, de nem volt vészes nekem legalább is. Persze ez attól is függ kinek milyen a fájdalomküszöbe. Én általában jól bírom a fájdalmat de a tesóm jobban szenvedett anno ettől. Varrat szedés után javasolta a doki hogy még 2-3 napig figyeljek oda rágásnál és ha azt tapasztalom hogy vérzik meg szivárog akkor menjek vissza. De ilyen nem volt és szépen begyógyult
2019. máj. 21. 13:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
2019. máj. 21. 20:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez nagyon sok mindentől függ. Neked alsó fogat fognak műteni, az első válaszoló felsőről beszélt. Csak azért mondom, ne lepődj meg ha hosszabb idő alatt szedik ki , a műtét akár egy óra is lehet, vagy ha lassabban gyógyul majd. A fekvő nyolcas a legrosszabb, főleg ha mélyen van alul. Alapvetően a műtét fájdalommentes, arc dagadásra nehezebb műtét után szinte mindig számítani lehet. A tiltó listát h mit nem ehetsz, el fogják mondani. Tejes dolgok, szénsavas italok, és tilos dohányozni , szívószállal inni, 3 nap de inkább a varrat szedésig, ami 7-10. napon szokott lenni.

ne félj tőle, ezen át kell esni sokunknak, utána jobb lesz, nekem három hete volt, alsó felső feltárással, elég mélyen a csontban, és még bent van egy, ami fájni kezdett :( szintén alsó, most várom a műtétem én is.

Egyén függő ki hogy viseli, barátnőim pár nap alatt túl voltak rajta, nekem kicsit több idő kell.

Kitartás és ne félj! Nálam jobban nem fél senki, már a sima vizsgálattól is elkapott a remegés.

2019. máj. 21. 23:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Hàt a sima fogtõméstől is be parázok rossz élményeim vannak a fogorvossal, pedig azóta fogorvost is váltottam nagyon aranyos de akkor is félek. Remélem nem fogom érezni igaz ha tavaly végig éreztem szemműtèt közben hogy vágják a szemgolyóm és ezt 2 alkalommal ki bìrtam bár azt hittem ott maradok akkor ez csaknem lesz olyan vészes.
2019. máj. 22. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!