Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 25 éves álláskereső nő vagyok,...

25 éves álláskereső nő vagyok, eddig az egészségem miatt nem tudtam elmenni dolgozni. Ha megmondom az orvosnak hogy nincs elég pénzem kifizetni a gyökérkezelést el fog zavarni?

Figyelt kérdés

Magán fogorvoshoz úgy tudtam elmenni, hogy el kellett adnom az arany ékszereimet amiket kaptam.

Muszáj volt maszekba mennem, mert a körzetis fogorvosunk csak 2-3 havonta ad időpontot,és a magán fogorvos a röntgen megnézése után azt mondta, hogy a fogaim nincsenek jól b betömve és gyökér kezelve sem.

Múlt héten húzta ki az egyik fogamat, amit előzőleg 4-5 alkalommal gyökér kezelt de továbbra is fájt így égül ki kellett húzni.Kétszer is telefonált, hogy hogy érzem magam foghúzás után.

Ha őszintén elmondom neki, hogy 4 csatornás fognál nem biztos hogy lesz pénzem kifizetni a kezelést, el fog zavarni?

Úgy gondolom, talán jobb az őszinteség, és tudja hogy állás kereső vagyok,de ez így annyira égő.

A körzetis fogorvosunk időpontjaival elmehetek ahol a part szakad annyira sokára ad, a fogaim meg minden nap fájnak.

Elküldött azzal az ürüggyel, hogy ő nem hiszi el, hogy ennyi fogam fáj amikor kívülről egészségesek és nincsen rajtuk akkora lyuk.

Éjjel szerencsémre tudok aludni egy kicsit, de folyton Cataflam bogyót kell szedjek, egy nap 3szor is.

Nagyszüleim minden áron győzködnek, hogy húzassam ki a fogam(im) mert azt még meg tudom fizetni, de én nem akarom kihúzatni ha amúgy meg lehetne menteni.

Ráadásul 25 évesen hogy fogok kinézni, ha annyi fogam hiányzik?

Igaz, hogy ezek fenti hátsó fogak,de azért rágnom is kell valamivel...

Ráadásul több fogam is fáj fent is lent is, és van olyan amelyiknél meg sem tudom állapítani hogy most akkor melyik fáj.

November óta kínlódok velük,és még mindig nem oldódott mg a probléma.

Mi van ha olyat kezdene el kezelni a magándoki ami nem is a fájdalmat valójában okozó fog, a pénzem meg elmenne rá?

A fogorvos szerint egyébként szépek,és ápoltak a fogaim és ő is sajnálná kihúzni.

Mit tegyek most?

2019. máj. 15. 12:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Minél előbb menj el dolgozni és mentsd ami menthető. Ha rendes a maszek megbeszélhettek részletfizetést, de ha nem rendes, lehet elhajt. Ha pesti vagy, tudok neked intézni 30% kedvezményt egy maszek rendelőbe.
2019. máj. 15. 12:20
 2/12 A kérdező kommentje:

Győr környéki vagyok,és köszönöm a rendes választ.

Az a baj, amit kihagytam az írásból hogy sokszor annyira fájnak a fogaim, hogy fél órákra elájulok a fájdalomtól,és emiatt el sem engednek busszal orvoshoz hanem úgy visznek a nagyszülők.

Ez akadályoz abban is, hogy el tudjak menni dolgozni.

Egy hete bevágtam a fejem a kád szélébe dőlt belőle a vér.

Most ezek a nyomorult fogak akadályoznak a munkavállalásban.

A doktor rendesnek tűnik..de ki tudja hogy megengedné-e a részletfizetést.

2019. máj. 15. 12:24
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
A magánorvos nem dolgozik ingyen. Próbáld meg valahogy összeszedni az árát. Csak addig lesz kedves, amíg rendesen fizetni tudsz. A két szép szemedért nem fogja megcsinálni. És nehogy a kezelés után derüljön ki, hogy nem tudsz fizetni, mert abból baj lehet.
2019. máj. 15. 12:26
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Minden normális fogorvosnál van részletfizetés. Nyilván leginkább akkor, ha kinézi belőled, hogy ki tudod fizetni
2019. máj. 15. 12:28
 5/12 anonim ***** válasza:

Abban igazad van, hogy kihúzni csak a legvégső esetben szabad egy menthető fogat. Még nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy fogpótlást vagy protézist kelljen hordanod,nem szabad elpazarolni, ami menthető. Igen, előfordulhat, hogy egy bizonyos fájdalmat nem az a fog okoz, amit fájdalmasnak érzel, ez saját tapasztalatom. Nekem csak a negyedik rossz fog helyre hozatala után szűnt meg teljesen a fájdalom. De feleslegesen nem egy jó fogorvos nem bolygat egy egészséges fogat, csak a pénzért, ahogy az öregek ezt sokszor gondolják...

Voltam ilyen helyzetben, (szülés után) és sajnos én is csak egyesével tudtam a fogaimat megcsináltatni. Az anyagi részét a fogorvossal tisztáztam előre, így 8 hónapba telt, míg teljesen rendbe hozta a fogaimat.

Ha ilyen fájdalmaid vannak, kérj kölcsön a szüleidtől, nagyszüleidtől pénzt, vagy mondd azt, hogy ne vegyenek ajándékot, inkább a pénzt kéred, de mindenképpen csináltasd meg a fogaidat, mert sok egyéb betegséget is okozhatnak a szívtől az izületekig.

2019. máj. 15. 12:30
 6/12 A kérdező kommentje:

Sajnos a nagyszüleim sem tudnak adni, 150 ezer Ft-ból élünk hárman.

Anyukám meg megint nem tud adni, mert őt is műteni fogják.

2019. máj. 15. 12:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Erre szerintem rá lehet mondani, hogy a megélhetéssel is gondok vannak. Teljesen felesleges a részletfizetés is
2019. máj. 15. 13:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Ez jó! 25 éves korodig sem dolgoztál, mert fáj a fogad. Ez röhej. Miközben az orvos szerint szép és ápolt a fogad.
2019. máj. 15. 14:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Jézusom 😖 ez nagyon durva.
2019. máj. 15. 17:28
 10/12 anonim ***** válasza:
De mit csinálsz otthon egész nap?
2019. máj. 15. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!