Fogtömés szurival, vagy szuri nélkül? Melyik fáj kevésbé?
Eddig sosem kértem szurit fogtöméshez. Jó, mondjuk kb 4 éve nem volt tömve fogam, és már fogalmam sincs, milyen érzés, de tudom, hogy nem valami jó, és azért szuri nélkül fáj...
Azt mondták, egy kis lyuk van a fogamon, bár ez kb 1 hónapja volt :D Nem fáj különösebben, ritkán érzékeny. Lehet, már közepes lyuk lett belőle, de részletkérdés.
Soha nem kértem szurit töméshez (jó, életembe eddig 2-ször tömték a fogam :D )
Viszont most erősen gondolkodok, mert nemsokára van időpontom, és bevallom rettentően félek. Kérjek szurit, vagy ne? Valóban jobban fáj a szuri, mintha simán betömnék? Szurival együtt érzek valamit? Fájdalmat?
Ha pl a sima szurit nézzük pl kézbe, vagy a vérvételt, ahhoz képest mennyivel fáj jobban az ínybe kapott? Fuh, gyűlölöm a fogorvosi cuccoknak a hangját, kiráz a hideg most is, ahogy ezt írom. Iszonyúan félek, és nem tudom, melyik módszer a fájdalommentesebb :(
Először is, ha a szuvas fog fáj, az régen rossz, az már egy előrehaladott állapot, amit akár gyökérkezelni is kell. A szuvas fog kezdeti stádiumában nem fáj.
Másodszor: attól függ, mekkora. A fúrás akkor lesz kellemetlen, mikor az orvos átjutott a zománcon és a dentint tisztítja már. Ez a rész érzékeny. Szerintem azzal járnál a legjobban, ha kikérnéd az orvos véleményét. Mekkora a szuvi, bírható lehet-e szuri nélkül. Ennyi alapján nem lehet tanácsot adni, amúgy meg mindenkinek más a fájdalomküszöbe és az sem mindegy, milyen fogról van szó, fent a metszőfogaknál például vmivel kellemetlenebb a szuri, mint szintén fent egy őrlőfognál.
Köszönöm
Akkor majd megkérdezem
Jobb oldalt felül, egy őrlőfogamról van szó egyébként
Egyébként nem lehet közben zenét hallgatni „füldugóval"? Vagy az bezavarhat a ketyeréknek? :D
Egyszerűen gyűlölöm a fogorvosi cuccok hangját, valamiért rettentően irtózok tőlük.
Ez a módszer most jutott eszembe. Létezik, hogy ilyet engedélyez a fogorvos?
Talán nem izgulnék annyira, ha kevésbé hallanám a hangokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!