Milyen tünetei vannak annak, ha nincs elég helye a bölcsességfognak?
Az elülső fogak torlódnak, kifelé kezdenek állni, vagy oldalra.
A bölcsességfog befelé kezd nőni.
Fájdalom, bizsergés, zsibbadás az ínyben, állkapocsban, a fogak összenyomódása miatt.
Köszi a válaszokat!
Én olyan panasszal mentem fogorvoshoz, hogy az egyik oldalamon nyomásszerű fájdalom van, amikor ráharapok. Biztos voltam benne,hogy a tömött őrlőfogammal van a gond. Aztán a doki megvizsgált, és arra jutott, hogy a bölcsességfogam szuvas és nincs elég helye, ezért ki kell húzni. Na, ekkor annyira megijedtem,hogy el is felejtettem, hogy nem is azzal a gonddal mentem hozzá. :-) (Egyből kiakarta húzni,de nekem utána halaszthatatlan dolgom volt, így kaptam egy időpontot.) Itthon kezdtem gondolkodni, hogy lehet amiatt a fájdalom, hogy feszíti a többi fogamat? Kibújt már teljesen egyébként.
Ha kihúzza, van esély rá, hogy a fájdalom megszűnik, vagy ez nem lehet emiatt?
Szerintem a feszítés simán lehet ettől. Nekem rettenet állkapocs fájdalmaim voltak, ma müttettem ki az egyik bölcsességfogat. De mind a négy rosszul áll. Kitartás!
Nekem is hasonló volt, volt hogy nem tudtam megállapítani melyik fogam is fáj..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!