Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Évek múltán elkezdhet fájni...

Évek múltán elkezdhet fájni egy gyökér kezelt fog? És ha igen, akkor annak mindenképp kihúzás a vége?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 1. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:
9%
Gyökér kezelt fog már soha nem fog fájni. Olyan már volt nálam, hogy másik fogammak volt valami, de oda sugárzott ki a fájdalom. Meg lett csinálva az a fogam és utána elmult. Gyökér kezelt fog teljesen érzéketlen. Nekem miután kiesett a tömés már nem is érzéstelenített a fogorvos mikor elkezdte fúrni meg csiszolni. Semmit nem érzel már utána vele.
2019. ápr. 1. 22:52
 2/5 anonim ***** válasza:
82%
A fog nem, de a körülötte lévő szövetek sajnos fájhatnak. De nem kell mindenképpen kihúzni. Általában megröntgenezik, és az eredmáénytől függ, hogyan tovább. Nekem pl. eltávolították a gyökércsúcsot, mert ott volt valami gennyes folyamat.
2019. ápr. 1. 23:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, megfájdulhat, persze nem a benne már nem lévő ideg, hanem a gyökércsúcs körülötti szövetek gyulladnak be, pl. ha nem tökéletesen tömték végig a gyökeret (ami gyakori, ha görbe a gyökér), vagy pl. nekem volt hogy túl hosszú volt a gyökértömés, és beleért a fölötte levő szövetbe. Másrészt a gyökérkezelt fog, mivel már nem él, sokszor letörik, szinte szétporlad az anyaga. Nekem volt már, hogy sikerült az újrakezelés, de ha porlad szét a fog, és a gyökere is mállik szét, akkor nem lehet bele csapot sem rakni.
2019. ápr. 1. 23:28
 4/5 anonim ***** válasza:
39%
Ha lehet újra gyökérkezelni, akkor talán menthető, esetleg rezekálás, vagy húzás, ezt majd a fogorvos megmondja egy röntgen után.
2019. ápr. 2. 07:17
 5/5 Bogoj válasza:
Nekem volt egy gyökérkezelt fogam, pár év múlva megint fájni kezdett, a fogorvos beletörte, és ki kellett vésni. Szar volt. Valószínűleg a gyökérkezelés nem volt annak idején jól elvégezve.
2019. ápr. 8. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!