Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogorvosnál lehetséges ilyen?

Fogorvosnál lehetséges ilyen?

Figyelt kérdés

Az egész decemberben kezdődött mondta, hogy menjek január 31.-én vissza, mert nagyon fogköves a fogam és leszedi.

Tudni kell, hogy agydaganatom van, ami azt hiszem nem kell túl magyarázni, sok kellemetlenséget okoz.( Rosszullétek)

31.-én sajnálatomra, előjött egy ilyen... és nem tudtam megjelenni..

Így mihelyt felépültem szerettem volna időpontot kérni, de napokig nem vették fel, így egyik nap úgy gondoltam elmegyek, hátha.

Elmentem senki sem volt őrültem, mondom ez úgysem akkora feladat... bár addigra már letört egy darab a fogkőből..

Szólított, majd elmondtam miért nem tudtam jönni, stb...mi a panasz..

15 percig vizsgálgatott , legalábbis úgy tett.

(Szerintem ezidő alatt már félig kész lettünk volna.)

Majd közölte, hogy sajnos túl sok beteg van, akit ő ellát, ad időpontot, április 2.-ára (ez február közepén), és most nem csinál semmit, mert ez nem akut.

Azóta sajnos egyre érzem a fogkövet, látni lehet, fáj feszül, szürkés...az ínyem...

Hátul időközben két fogam lyukas lett.

A kérdésem az lenne, ha most elmegyek.. lehetséges, hogy az mondja leszedi a fogkövet és betömni a fogat..

Kérhetem, hogy először csak a fogkövet szedjük le és újabb időpontban... pedig tömés...

Nyilván nem én döntök.., de hátha.

Köszönöm szépen.🙏🙏🙏🙏

2019. ápr. 1. 20:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Fáj a fogköve, konkrétan ezt írta. "Azóta sajnos egyre érzem a fogkövet, látni lehet, fáj feszül, szürkés"

A fogkő nem fáj. Az ínyed be lehet gyulladva, de ez még senkinek nem ment az agyára. Ez nem olyan mint amikor lukas a fogad és már a füledig kisugárzik az idegi fájdalom..

2019. ápr. 3. 06:22
 12/16 anonim válasza:
9%

Szerintem meg lyuk, csak azt hiszi rá, hogy fogkő...

Valamint, ha fáj, az sürgősségi, az nem 2 hóbap múlva van, hanem azonnal, vagy belátható időn belül.

2019. ápr. 3. 10:08
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg a doki látta és kétlem, ha olyan lukas lett volna a foga és nem a fogköve "fáj" akkor elküldte volna haza.
2019. ápr. 3. 10:29
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!!!

Azoknak is akik azt hiszik hülye vagyok és nem tudom a lyukas fogat a fogkövestől megkülönböztetni.

Vissza mentem, majd tájékoztatott, hogy sajnos az elkövetkezendő 6 hónapra már levan minden időpont foglalva, tehát majd utána valóra időre szívesen ad.

Köszönöm szépen, nem állok többet ilyen orvossal szóba.:)

Persze biztosan lesz olyan, aki szerint még mindig én vagyok a hibás , nem érdekel feltettem egy kérdést, van aki nem is arra válaszolt, hanem egyből diagnózist állított fel, nem ezt kértem.

Ma sor került a fogkő eltávolításra és hatul a két lyukas fogat is betomték, nem nem az volt lyukas, amit mondtam, hogy fáj hanem leghátúl.

Ahol mondtam, hogy fekete és fáj semmilyen lyuk nem volt tehát köszönöm szépen a diagnózist, hihetetlen értelmesek vagytok.:)

Szerencsére egy ismerős által a városban a másik fogorvos fogadott, milyen érdekes... ő nem küldött el.:)

Ennyit erről szép napot, javaslom ha legközelebb próbáltok mást hülyének nézni, hogy jajj biztos nem fogkő csak lyuk... nézzétek bele a szájába!!!:D

Vagy szerezzetek diplomát, bár ...az se jó már semmire lassan ..

2019. ápr. 3. 21:25
 15/16 anonim válasza:

Hát drága, én örülök, hogy megcsináltál a fogaidat...

Viszont azért nem szoktak egyszerre többet tömni, mert nem nyomhatják tele a szádat érzéstelenítővel...

Továbbá, szerintem jóindulatúan válaszolt, pont, csak az, akit lehülyéztél, mert azt írta, hogy lehet lyukas. A legnormálisabb hozzászólás volt. Fogkő nem fáj. Nem, nem lennél tőle hülye, mert fogorvos sem tudja sokszor ránézésre...

Egyébként én is sajnálom a betegségedet, de ebben valami sántít, higy most megint elmentél időpontra, megint nem csinált semmit, hanem azt mondta 6 hónapra menjék vissza... Vagy, ha igen, ez nagyon gáz, most csak állapot felmérés volt?

Egyébként a fájós fog igenis sürgős esetnek minősül és el kell látnia, nem félév múlva!

2019. ápr. 3. 21:36
 16/16 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Egyrészről nem érzem azt, hogy arrogánsabb lett volna a válaszom, mint ahogy te leírtad az általad tapasztaltakat.

Másrészről az, hogy ennyit kell várni teljesen valid. A körzetes orvos arra kapja meg a pénzét, amit megcsinált, még anyagot sem tud vásárolni, sem rezsit fizetni, ha nem jelenti le a munkáját, nemhogy fizetést adni az asszisztensnőjének, na meg saját magának. Ha több hónapot kell várni, az nem azért van, mert személy szerint veled akar kitolni az orvos, hanem azért, mert addig minden időpont foglalt, akár elhiszed, akár nem. Mondjuk elhinned nem kell, a te egyéni szociális problémád, ha nem akarod tudomásul venni, hogy ekkora a várólista (minekután általában nem halálos állapotokról van szó, nem gondolnám, hogy akkora tragédia, ha ennyit kell várnod, ha pedig akut állapot van, azzal mindig fogadnak időpont egyeztetés nélkül rendelési időben). Lehet csodálkozni, meg utalgatni olyan dolgokra, hogy az orvos nem dolgozik, nem csinál semmit. Ilyen alapon ő miért higgyen neked, hogy valóban akut probléma miatt nem mentél el az előre megbeszélt időpontra? Miközben a meg nem jelent páciensek döntő többsége szimplán csak elfelejti/lesz*rja, hogy nem megy el, mások meg képesek a legkülönfélébb dolgokat behazudni, hogy ellátáshoz jussanak, például hogy ő interneten olvasta, hogy délelőtt is van rendelés, miközben az adott rendelőben soha nem is volt az nap délelőtt rendelési idő, mindig is délután volt és azzal nem fog bekerülni senki, mert állítólag azt látta, hogy ha délelőtt megjelenik, akkor talál ott bárkit, emiatt délután 2 órakor már 4 órája várakozik és erre hivatkozva akarja az időpontos, fegyelmezett betegeket kitúrni és őket várakozásra kényszeríteni. Úgyhogy amennyire nem csinált semmit az orvos a te szemedben, úgy az ő szemében te lehetsz egy ugyanolyan hazug mocsok kis doncs, aki csak akkor megy el fogászatra, amikor gond van, különben b*szik bele az egész világba és lesz*rja azt is, hogy arra az időpontra, amire úri kedve úgy tartotta, hogy nem megy el, esetleg megjelent volna vki más (és mint a várólista mutatja, lett volna rá igény).

Ezt levezetve a végén még kiderül, hogy az orvos járt jobban, amiért nem az ő szolgáltatását vetted igénybe. Hülyékből van elég, nem kell még egy.

De ez persze csak spekuláció, abból kiindulva, hogy te bizalmatlan vagy az orvos felé, úgy ő is lehet feléd pont úgy.

2019. ápr. 4. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!