Foghúzás után vérzés? Fájdalom? A húzás után nem kaptam gézlapot?
Tegnap este húzták ki a felső 4-es fogam fogszabályozás miatt, tehát egy egészséges fogról van szó. A húzás után egyáltalán nem adott a doki gézt, amire ráharaphatok, tehát egy percig sem volt a számban vérzéscsillapító tamponálás. Ez normális?
Fél éve a felső 6-os fogam húzták ugyanabban a rendelőben (de másik doki), és akkor kaptam gézt ami egészen addig a seben volt amíg haza nem értem.
Ami szintén érdekelne még hogy normális-e hogy egy teljes nap elteltével is eléggé fáj a seb? A vérdugó ott van, minden előírást szigorúan betartok, ezekkel nincs probléma, csak nem értem miért fáj még mindig folyamatosan a fog helye. Az előző húzásnál abszolút nem jelentkezett fájdalom.
Továbbá még mindig érzem a vér ízét a számban és úgy látom mintha egy picit még szivárogna a sebből a vér, ez mennyire normális? Ha megmosom a fogam nem véres a kiköpött fogkrém és a nyálam sem, csak a seb melletti fogak tetején látom hogy odafolyt egy kis vér. Az előző húzásnál szintén nem tapasztaltam ilyet pedig az jóval nagyobb fog illetve lyuk volt.
Nekem is tegnap húztak, de kaptam tampont amire rá kellett harapni 15 percen át, utána az orvos még megnézte, hogy elállt-e a vérzés, csak ekkor mehettem haza.
Az normális, hogy fáj még a helye, hiszen a csont sérült húzáskor, de az injekció helye is fájhat pár napig. Ha csak szivárog a vér, akkor az majd eláll, ne öblögess, ne hajolgass, ne emelj, ma pihenj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!