Ki kell szedni a bölcsességfogam, mire számítsak?
28 éves vagyok, tavaly januárban szépen becsücsültem a szájsebészhez és 3 perc alatt kikapta az íny alatti bölcsességfogam. Én rettentően féltem, mert előtte éven sajnos ki kellett húzni egy rossz fogamat és az elfertőződött, nem alakult ki a vérdugó sem. Azzal 3 hétig szenvedtem. Azóta még kettő ötöst húztak felül fogszabi miatt és azt mondom a mai napig, hogy a sebészetes foghúzásom volt a legjobb. Ott nincs nyitott seb, nem kell a vérdugóra figyelned.
Ijesztő volt, maga az előkészítés, én már remegtem mire orvos nekiállt volna. Letakarnak, lefertőtlenítenek elfektetnek, eléggé beparáztam. Megkaptam a szurit, 5 perc múlva nekiállt, nem volt 3 perc és kiszedte. Nem láttam a szikét, már csak azt éreztem hogy a fogamat matatja. Aztán már azt vettem észre hogy "cérna" van a kezébe. Ez mondjuk magán szájsebészeten volt, de rettentő gyorsan dolgozott. Semmit nem éreztem. A szurit is alig. Teljesen bevarrta, gézre sem kellett harapnom, nem voltam bent 20 percet az előkészítéssel együtt. Kimentem és felhívtam a családomat és elmeséltem nekik. Mindenki el volt hűlve hogy tudok beszélni :D Hazamentem azonnal jegelés, pihenés. Ez a legfontosabb! Ne mászkálj, ne takaríts, ne ücsörögj, ne lógasd a fejed, feküdj ilyen félülő helyzetben és csak pihenj. Hidd el tényleg ez nagyon sokat számít. Amint ment ki az érzéstelenítő vettem is be a fájdalomcsillapítót. Igen fájni fog, de semmi észveszejtő. Egy seb. Vacsorára már bébirépát és tőkehalmájat falatoztam :D
Ettől nem kell félned, hidd el ez a lehető legjobb húzás, mert bevarrják.
Az előírásokat (tejtermék, alkohol, kávé 3 napig tilos, tilos öblögetni, a sebet piszkálni, hajolgatni vagy erőlködni) itt is ugyanúgy be kell tartani, hiába van bevarrva.
Köszi! hát, ez egy 3 évessel jó menet lesz :( ill. haza is kell vezessek.. de hát ez van, majd lesz valahogy.
Sebészhez kell mennem, igen.
Sziasztok!
Ugyanebben a cipőben járok. Nekem kettőt fognak eltávolítani a jövő héten. Mindkettő íny alatti.
Megkérdezhetem, ti kinél voltatok vagy hová mentek? Privátban is jó, sokat segítene, engem ugyanis már több helyről lepasszoltak :(
bocsi nem láttam a választ, de nem is hiszem, hogy releváns, mert pécsi vagyok.
Ma kiszedték délelőtt, de még mindig fáj, vérzik, dagad, pedig jegelem. Mikor lesz jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!