Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Normális ha korona felrakása...

Biohazardxxx kérdése:

Normális ha korona felrakása után fáj időközönként a fogam?

Figyelt kérdés

Múlthét hétfőn csiszolták 8 fogam mindet felűl és kettő van egymás mellet amit hiddal helyettesítettek. most kedden megkaptam rá a végleges cirkónium koronákat. mikor csiszolták mindet érzéstelenitették összesen 1 szurival a szemfogakra 3 ment fejenként. mikor rakta fel a koronákat 1 hétre rá akkor csak lidokaint fujt rá de nem volt elég mivel a szemfogaim nagyon érzékenyek voltak és ujjabb 12 szurit kaptam. mikor hazaértem és még éreztem az érzéstelenitő hatását iszonyatosan fájt ahogy kiment a hatás egész elviselhető lett.

Másnap egész jó volt nem fájt csak este és utána csak esténként fájt minden egyes nap de nem olyan vészes de pont aludni nem tudok tőle éppen... hidegre melegre már egyre kevésbé érzékeny és a rágás is egész szépen megy már keményebb dolgokat is megrágok éppen. sokat voltam a szabadban és dohányzom is szóval az lehet hogy a hidegtől estére kijött a fájdalom? napközben semmi mindig csak este 8 fele kezdi el ilyen zsibogó lüktetős fájdalommal. ilyenkor bekapok egy diclac 75mg tablettát és nem is fáj jót alszok. majd elfelejtettem kicsit be van gyulladva az inyem is pár helyen de már megy le a gyulladás....

Kinek mi a tapasztalata és van e itt hasonló helyzetben levő mint én?

2019. márc. 3. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem, ez nem normalis. De ha jol be van gyulladva az inyed fajhat ugy, mintha a fogadbfajna. Jo lenne, ha nem dohanyoznal es ologetnel valamivel. Gyokerkezelni kellett volna a fogad, mielott rateszik a koronat.
2019. márc. 3. 20:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Oblogetnel
2019. márc. 3. 20:56
 3/7 A kérdező kommentje:

azt elfelejtettem megírni hogy corsodil-al öblögetek reggel este ugyanigy mosok fogat is soft fogkefével és sensodyne fluorid fogkémmel. megröntgenezte a fogam és nem volt gond azt mondta sőt a bal szemfogam amire kaptam sok szurit még idegelve is volt.... doktornő elég jó hirnévnek örvend és én is imádok hozzá járni mert 5 csillagos munkát végez és nagyon humánus.

v

2019. márc. 3. 21:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem hetekig fájt a hidaim felrakása után, azt mondta az orvosom, nem fájhat az, de hát én érzem, mondtam. Fájdalomcsillapítokon éltem, aztán egyszer csak megszűnt a fájdalom, de három hétig biztos hogy fájt. :( Jobbulást!
2019. márc. 4. 14:16
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm. hát bizom benne hogy elmuúlik idővel, elvégre csak jól megbolygattak mindent ott és hát bizom benne hogy csak idő kell hozzá és rendbe hozza magát :).
2019. márc. 4. 18:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Sajnos igen nekem is fájt utána. Most 2 évvel a felrakása után már csak a hidegre érzékeny időnként.Nem értem miért mert a doki szerint nem kellene és sehol nem is látszik ki a porcelán alól,szóval passz hogy miért érzem a hidegre a fájdalmat.
2019. márc. 5. 12:54
 7/7 A kérdező kommentje:
nekem hidegre csak minimálisan, de halványúl a hideg iránti fájdalom. ha nincs kiidegelve a fogad akkor attól fájhat, de ez szerintem egyéni dolog lehet mindenkinél. nekem pl minden nap bekell vennem egy diclac fájdalomcsillapitót este 10-kor, mert ha nem veszem be akkor éjszaka fél 1 és fél 3 között rendszeresen arra kelek hogy fáj az egész felső fogsorom... lüktető enyhén szúró fájdalom. de a doki is megmondta hogy egy ideig zsiboghat érzékeny lesz. csak várom már hogy végre ne keljen gyógyszert szedni mert nem szoktam és utálom is minden formában.
2019. márc. 5. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!