Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Érdrmes fogszabályzót használn...

Érdrmes fogszabályzót használni? S ha igen, miért?

Figyelt kérdés

2019. febr. 27. 23:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm 2-es!

#10 hogy mi?

2019. márc. 4. 06:50
 12/17 anonim ***** válasza:
pl kattogni fog és fájni foghat, ha nagyon szabalytalan a fogsora
2019. márc. 4. 10:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Bizony, nagyon sok dolog miatt nem jók a csálé fogak. Első körben, hidd el eljön az az idő amikor már zavarni fog (kb még most kezdj rá gyűjteni akkor :D ) másodszor, a fogaid épsége a tét. Harmadszor pedig tényleg millió egészségügyi problémát okozhat. Ezt a neten találtam.

"A fogszabályozás célja nem kizárólag a fogak, a fogsor esztétikájának a kialakítása, hanem a harapási rendellenességek megszüntetése, amelyek a fogak, és az állkapocs rendezetlen helyzete miatt is kialakulhatnak. A rendellenes harapásnak pedig hatása van a rágásra, a fogmosásra, a mosoly megjelenési formájára, és arra, milyen érzést kelt bennünk a fogsorunk. A kusza fogakat ugyanis sokkal nehezebb alaposan tisztítani, aminek következményeként megjelenthet a fogszuvasodás és az ínybetegségek. A kiálló fogak könnyebben letörhetnek, a keresztharapás pedig, rossz irányú növekedést és egyenetlen fogsort eredményezhet. A nyitott harapás miatt, kialakulhat a nyelvlökéses nyelés és egyes beszédhibák. Mindez azonban megelőzhető az időben elkezdett, és szakszerű fogszabályozási vizsgálattal és kezeléssel."

Egyébként nekem van fogszabályzóm :) Elképesztő 5 hónap alatt miket műveltek a fogaimmal. Büszke vagyok magamra, hogy végigcsinálom és látom hogy mások is ugyanígy gondolják. Már azt bánom hogy nem előbb kezdtem el..

2019. márc. 12. 07:17
 14/17 A kérdező kommentje:

Kedves 13-as.

Mint mondtam, zavarni nem zavar, ez miatt is vagyok bizonytalan a döntésben. Mechanikailag jól funkcionál, tehát rágni tudok, tisztítása, mint már említettem, kivitelezhető, ezért is foglalkoztat a kérdés, mert konkrét hasznot nem látom, hogy származna a fogszabályzóval, hisz mindent ugyan úgy meg tudok csinálni, mint eddig. Több évtizede ilyen, szóval bármiféle betegség ha ki akart volna alakulni, ki alakult volna, tehát ettől sem tartok. Másrészt, fogalmam nincs, hogy még ha rászánnám magam, mikorra jutok el tényleg odáig.

2019. márc. 12. 14:16
 15/17 anonim ***** válasza:

Egyébként én meg mint mondtam, eljön az az idő amikor zavarni fog. Mert eljön az az idő amikor majd azt veszed észre, úristen hogy állnak a fogaim. Ne hidd hogy a kicsit csálé fogak úgy maradnak. Szépen mozognak tovább, kuszálódnak egyre jobban össze. Van akinek az egyenes fogai 54 éves korára totál összedőltek. Csak mondom.

Nem értem mi a kérdés, ha te úgyis eldöntötted hogy neked nem kell fogszabályzó, nem zavar és eddig sem volt egészségügyi problémád. Semmi nem zárja ki ezeknek az ellenkezőjét. Nekem van, én csak ajánlani tudom, hihetetlen eredményeket érnek el pár hónap alatt és már bánom hogy nem előbb csináltattam.

2019. márc. 13. 07:45
 16/17 A kérdező kommentje:
De ha ez folyamatosan változik, idővel neked is újra kell fogszabályzó?
2019. márc. 13. 18:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem. Mivel teljesen besorolja a helyükre a fogakat, nem nő helyettük új (nekem nincs már bölcsességfogam) és mivel eleve már nem csálék, nincs hova mozogniuk.
2019. márc. 14. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!