Foghúzás után fehéres barnás a seb felszíne?
Ma reggel volt 2 napja, hogy kihúzták a bal alsó 7 es fogat, sajnos a gyökérkezelés nem segített rajta és csúnyán begyulladt a gyökér körül és nem lehetett megmenteni. Vérdugó szerintem szépen kialakult, mindent próbálok betartan amit az orvosom elmondott, de ma reggel megijedtem mikor fogmosás után megnéztem, barnás fehéres réteg van a fogam helyén, enyhén szoktam érezni kellemetlen szagot is de nem vészes. A fog helye nem fáj, szokott néha sajogni de szerintem az normális lehet ilyenkor.
Nemtudom hogy túlparázom e a dolgot vagy vissza kellene mennem megmutatni a fogorvosnak, nem szeretném ha begyulladna... :/ próbálok figyelni rá hogy étel ne kerüljön a sebre/bele, de annyira nem tudom kontrollálni hogy biztos ne menjen oda semmi, mivel alsó fogról van szó. A seb elkezdett már szűkűlni, de van még hézag a két oldala között, és egy kicsi meder is van közöttük, remélem egy így a normális.
Ez volt az első foghúzásom nemtudom mire kell számítani, mennyi idő a gyógyulás stb. Tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy hogyan tudnám tisztán tartani a fogam helyét, és elkerülni a fertőzést.
Gingisollal próbálok "öblögetni" eddig úgy vettem észre, mintha elősegítené a seb összehúzódását, meg ugye fertőtlenítő hatása is van. Azért tettem idézőjelbe mert csak tartom a számban a folyadékot, nem nevezhető öblítésnek...
Még lenne egy kérdésem, ha maradna a lyukban ételmaradék mikor lezáródik majd a lyuk, akkor az később ki fog lökődni, vagy problémát okozhat? Ha látom hogy maradt benne étel akkor azt óvatosan kipiszkálom belőle, de nem merek nagyon nekiesni, nehogy felsértsem a vérdugót, vagy az ínyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!