Bal alsó 7 es fog pótlása milyen módon történhet?
2: Csak ha vár, akkor már nem biztos, hogy ideális lesz az íny állapota az implantátumhoz. És a fogak is elmozdulhatnak idővel. Szóval nem lehet bármeddig várni. Mert az szívás, ha fizetsz egy csomót és nem is marad bent az implantátum.
Egyébként szerintem sem biztos, hogy egyáltalán kell pótolni. Nekem a 7-es még nyitott szájjal való nevetéskor sem látszik.
Csak a hídpótlás és az implantátum jöhet szóba. Nem turkálni akarok a pénztárcádban, de akinek implantra nem telik, annak valószínűleg hídra sem. Egy híd alsó hangon olyan 90 ezer forintba kerülne, de egy 110-120 ezres árajánlaton sem kell nagyon csodálkozni (és akkor még mindig nem a legdrágább, legfenszibb helyen voltál). Egy implant egy hasonló árkategóriájú helyen olyan 140-150 ezer. Viszont az tény, hogy ha alapvetően a hiányzó fog melletti fogak nem destruálódtak, hanem épek, egészségesek, akkor ép és egészséges foganyagot áldoznál fel pusztán azért, hogy megspórold azokat a tízezreket. Én a helyedben inkább akkor gyűjtenék még, ha jók azok a fogaid és implantátumot rakatnék be. De bárhogy is döntesz, egyikkel sem érdemes sokat várni, mert ha egy fogat kihúznak, akkor a mögötte lévő(k) mindig törekszik(szenek) bezárni a rést Egyébként ez még nem teljesen kifejlődött fognál jelentheti akár azt is, hogy teljesen bemászik annak a helyére, de ha az adott fog már kifejlődött, akkor nem bemászik, hanem bedől, tehát nem megfelelő lesz ott az érintkezés. Így, ha úgy érzed most nincs pénzed erre, akkor érdemes lenne legalább egy helyfenntartót, például egy ún. klipszet csináltatnod. Ez gyakorlatilag olyan, mint egy kivehető pótlást, de csak azt az egy fogat pótolja és csak annyi helyet is foglal el, mint a hiány és a körülötte lévő íny. Ez addig is megakadályozná, hogy a nyolcasod vándoroljon, ha az már esetleg kibújt és ki is fejlődött. Érdeklődj a fogorvosodnál, hogy csinál-e ilyet, vagy van-e egyéb ötlete helyfenntartásra.
Erre gondolok:
Jó, találtam egy másikat, amire azt írták, hogy 32 ezertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!