Mit tehetnék? Mit ajánlanátok? Mandulakő okoz e fogproblémát?
30 éves vagyok csak egy nagyörlő és egy kisörlő hiányzik, de nagyon elkezdtek romlani a fogaim. Összesen 6 fogam nincs tömve...:( Amúgy jól állnak a fogaim de némelyikben már borsónál is nagyobb a tömés. Hiába csináltatom meg. Néhány év alatt a tömés mellett újraszuvasodik... 2 idegelt fogam van már...:(
A legbosszantóbb az hogy használom a fogselymet esténként, meg minden este mosom a fogam. Kivárom az étkezés után az 1 órát hogy megmoshassam. Egészségesen étkezem. Teljes kiőrlésű cuccokat eszem, minden nap eszek nyersen 1-2 gyümölcsöt. Kólát nem iszom Dohányozni és alkoholizálni sem szoktam. Tudtommal a fogaknak jót tesz a kálcium, szeretem a mákot amibe rengeteg van, átlag embernél jóval többet fogyasztok el belőle...
Tavaly meg idén már 30szor voltam fogászati kezelésen...és kb 3 havonta veszek észre egy újabb lyukat...na meg közben kicserélgettük az amalgán töméseket mert hát azok is szuvasodtak a szélén...
Rohadt bosszantó hogy nem érek a végére, pedig rajtam nem múlik, nem tudom mit kéne tennem...
A legbosszantóbb hogy ennyire igazságtalan az élet. Van ismerősöm aki a fogkefét sem ismeri, kólát iszik kólával és idősebb nálam mégis hibátlan a fogsora...én bezzeg elég sok mindent megteszek értük és nem érek semmi sem...
Apropó:
Fél éve vettem észre hogy vannak mandulaköveim, amit hiába nyomkodok ki hamar újratermelődik. Lehet ehhez köze a fogromlásnak?
Nem, a kettőnek nincs köze egymáshoz.
"pedig rajtam nem múlik". Vagy mégis, csak nem tudsz róla. Fogköved szokott lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!