Fogkő leszedés után normális a fogfájás?
Nem 100%, de úgy tudom, hogy normális. Eddig fogkő borította a fognyakad, ami érzékeny, ha nincs védve. Elvileg az ínynek kéne takarnia, de éppen a fogkő miatt az lejjebb megy.
De ettől még persze jó, hogy leszedték, a fogkő alatt szépen buliznak a fogrontó bacik.
Ha pár nap alatt nem múlik el, akkor beszélj az orvossal, mit ajánl, vagy te is utánanézhetsz fognyaki érzékenységre való fogkrémnek.
Ha be van gyulladva az íny, akkor simán fájhat a fog. Nekem egy plusz ínykezelés mulasztotta el a fogfajast. Teljesen biztosra mondtam, h a fogam fáj: rágásra nyilallt két hétig. Teljesen egészséges fog volt, nem tömött, ezért is furcsálltam. Aztán megmutattam az orvosnak, és az íny volt a ludas: szétnyiszáltam a fogselyemmel... Na nem durván, mert nem vérzett, de annyira elég volt, h begyulladjon.
Én még várnék a helyedben. Simán lehet, h az ínyed még be van gyulladva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!