Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bedagadt az arcom (? )

Bedagadt az arcom (? )

Figyelt kérdés
Tegnap fájt egy kicsit a fogam. De vettem be gyógyszert. Ma reggelre pedig bedagadt a fél arcom. Mit tegyek,hogy elmúljon nagyon csúnya?.
2019. febr. 1. 06:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Menj fogorvoshoz sürgősen!
2019. febr. 1. 07:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem tudok menni mert félek. Rendesen fóbiás félelmem van. Inkább valami házi praktikát szeretnék használni.
2019. febr. 1. 07:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Advil ultra forte az jo?
2019. febr. 1. 07:22
 4/7 Moncsicsi9876 ***** válasza:
Gyulladásba van a fog ezért dagadt be az arcod.Keress fel minél hamarabb egy fogorvost.Hazi praktikákkal sehogy se tudod levinni a duzzanatot,mivel a gyulladt fog okozza ezt a tünetet, ahhoz hogy ez megszűnjön ki kell húzni.
2019. febr. 1. 08:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Velem már 2 szer volt ilyen.

Nyáron,az arcom jobb felén a felső fogam pontosabban márcsak a töve volt 3 napig fájt,utána bedagadt a fél arcom,majdnem a szememig,úgy bevolt dagadva hogy az orromon sem kaptam levegőt,lázas is voltam,a számat kisem tudtam nyitni rendesen...Semilyen gyógyszer nem segített,Elmentem a fogorvoshoz,nem vette ki a maradék fogat (töve) hanem penicilin írt ki (antibiotikum) kiderült hogy bevolt gyulladva az ínyem.3 napig szettem,minden 8 órában.Viszzamentem a dokihoz,utána nagy nehesen kikapkotta a tövet.Leszögesem hogy az érzéstelenítő sem segített,mivel még mindig bevolt gyulladva,csak a dagadást húzta le.Szóval nagy nehezen kivette a töveket,utána hazamentem egy fájdalomcsillapítót bevettem és pár óra múlva már elmúlt a fájdalom.Szóval lényegében azért dagadt fel az arcom,mert begyulladt az ínyem a tövek végett-ráharaptam valami keménnyel.

A másik felduzzadás pedig karácsony elött,illetve karácsonykor is.Az alsó fogam a ball felén.Orvoshoz nemtudttam menni mivel ünnepek alatt volt ez a szitu.A maradék penicilint szedtem be,és sós vízzel öblögettem,nameg hideg borogatás segített.Egy hétig volt bedagadva.Igaz hogy nem annyira mint a jobb felső,de ez is kellemetlen volt.Pláne hogy pont karácsonykor is bevolt dagadva..

Szóval azt tanácsolom hogy menj el dokihoz mihamarabb,nembisztos hogy rögtön kihúzza,lehet hogy neked is kiír valami gyulladás csökkentőt.

2019. febr. 1. 08:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Menjél orvoshoz mert a gyökér csúcs be van gennyesedve .

Ezt ki kell tísztitani ..Ez nem játék !

2019. febr. 1. 16:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Az Advil u.f.addig jó,amíg eljutsz fogászatra.
2019. febr. 1. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!