Letört elől a fogam teljesen! Szerintetek erre van
ideiglenes megoldás?
Figyelt kérdés
Tegnap este evés közben egy pillanat alatt az első fogam kitört. Szinte semmi nem maradt ott csak egy picike ami már a gyökér csonk inkább.
Ez nekem amugy egy gyökér kezelt fog volt.
A probléma az hogy pénteken bekell a kórházba feküdnöm és hát nagyon nem szeretnék így fog hiányosan menni.
Az meg ugye hogy mintát vegyenek és megcsinálják időt igényel.
Szeritetek van erre valami átmeneti megoldás addig amíg haza nem jövök a kórházból? Volt valaki hasonló helyzetbe?
Holnap megyek el egy magándokihoz aki megnézi, csak félek hogy azt mondja hogy sajnos 1 nap alatt nem tud vele mot kezdeni. 😪
2019. jan. 30. 07:38
1/5 anonim válasza:
Nekem is ez volt, reggeli közben a jobb felső 1es gyökérkezelt fogam darabokra tört... nincs 1 napos megoldás, a mellette lévőt le kell csiszolni, mintát venni, aztán készül a korona... (én ekkor pont nyaralni voltam hál'isten 😅)
2019. jan. 30. 09:26
2/5 A kérdező kommentje:
Hát ez nem valami jó hír! Reménykedek hogy hátha vissza tudná építeni valami úton módon mégha nagyon gyenge is lenne. De ha nem akkor nincs más választás, így kell maradnom 2-3 hetet😪
2019. jan. 30. 10:24
3/5 Ypszilon1980 válasza:
Van megoldàs, nem csak korona, de hogy lehet-e neked vagy hogy sikerül, azt az idő meg a doki dönti el. Barátnőmnek is ez volt, kéthetente mindig letört a visszaépítés is, aztán egy új módszerrel sikerült egész jól, már hónapok óta tart,bár neki csak szinte e hegye tört le.
2019. jan. 30. 12:10
4/5 anonim válasza:
Ha csappal megoldható, akkor ideiglenes koronát tud az orvos is készíteni ott helyben, ez nem olyan szép, mint az állandó, de legalább van ideiglenesen. Nekem megcsinálta egyszer a fogorvos pár perc alatt a rendelőben az ideiglenes koronát.
2019. jan. 30. 13:46
5/5 A kérdező kommentje:
Remélem ezt az ideiglenes megoldható lesz az én esetemben is, elég ha 2 hetet is bír főleg a korházi napok miatt lenne jó.
Holnap kiderül tudnak e segíteni. Köszönöm a válaszokat!😊
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!