Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mivel csillapíthatnám erős...

Mivel csillapíthatnám erős fogfájásom, amíg találok másik magánfogorvost?

Figyelt kérdés

alkoholon, algoflexen, fogkrémen és szájvízen kívül. :)

Ezek segítenek, de mit tehetnék még?

:)

Már két ízben visszatértem az egyik fogammal korábban még beváló magán fogorvosomhoz. Sajnos ez a fogam mintha kifogna rajta, újra és újra fájdalmakat okoz nekem.

Amíg sikerül kiszemelnem egy másik jó hírű magán (vagy akár TB) fogorvost, hogyan tudnám tovább csökkenteni az időről időre jelentkező, erős fogfájást? Néha olyan erős, hogy nem tudok tőle koncentrálni. :(

és nem szedhetek 24 órában algoflexet, az alkoholtól meg kissé nehéz dolgozni, még ha egyedül dolgozok is :)...

2010. jún. 30. 14:27
 1/9 anonim ***** válasza:
szia! a demalgon jobb fogra. sajna csak vényre kapható.esetleg a cataflam is szóba jöhet.
2010. jún. 30. 14:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Konkrétan mi a gond a fogaddal?

Gyulladásra, fájásra nagyon jó a szegfűolaj, illóolajként lehet kapni rossmanban, ajándékboltban, fültisztító pálcikával kend be vele. Az elején csípni fog, de aztán elzsibbaszt.

Ezen kívül tegyél be kis időre a fagyasztóba egy vizes törölközőt és szorítsd rá, jegeld vele.

2010. jún. 30. 14:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Bocsi, nem szegfű, hanem szegfűszeg :)
2010. jún. 30. 14:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Menj be a gyógyszertárba és kérj valamilyen homeopátiás bogyót:)
2010. jún. 30. 14:36
 5/9 anonim válasza:

Hallottam egy technikát, ami viccesen hangzik, de igaz, legalábbis nálam bevált.

Sima főzőolajjal, vagy olíva olajjal öblögess napi 10-15 percet.

Sokat segít a fogadnak, pár nap után nem fáj a hideg és meleg ételektől.

És természetesen ideiglenesen is mulasztja a fájdalmat.

De ha gyors megoldás kell, akkor szénsavas vízzel csináld, a buborékok ellazítják a fájó szövetet, és enyhül, ameddig megjön a fájdalomcsillapító hatása.

2010. jún. 30. 14:37
 6/9 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat! jó tippek, kipróbálom őket. :)

fogam baja:

Időnként spontán fáj, hol gyengébben, hol elviselhetetlenül, majd újra abbamarad és nem jelentkezik sokáig.

Nagyon érzékeny hidegre. Kis melegre nem érzékeny, forróra érzékeny.

A fogam egyszerűen lyukas volt (elvileg), be lett tömve.

De a fájdalom maradt. Igaz, jóval ritkábban jelentkezik, szerencsére, de olyankor így is elemi erőre tud néha kapni.

A fogorvos az ínyemre gyanakodott, ami nem rossz tipp mivel az még mindig valóban elég érzékeny. Ám az öblögetés nem segített a fájdalmon, őszintén szólva én nem is gondolom, hogy az ínyem annyira tudna fájni, mint néha ez...

Az sincs persze kizárva, hogy esetleg gyökérkezelni kéne :(, de ezt én nem tudom megállapítani, az eddigi doki ezek szerint meg nem tartotta szükségesnek.

Én először azt gondoltam, hogy másik fogam csinálja, de az orvos "hűtéses-kopogtatásos kereséssel" arra jutott, hogy ez az, és kisugárzik. Magam is szoktam direkt ezért hideg vízzel öblögetni, de nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy tényleg az-e az, vagy másik. Kicsit az orvosban is kételkedem, mivel csak az én reakcióimat olvassa, de hát nem gondolta, hogy másik lenne, és végül is én fizettem volna neki érte, ha még egyet megcsinál, szóval biztosan komolyan gondolja, hogy nem másik...

Még egyszer köszönöm a tippeket! :)

Gondoltam, hogy érdemes megkérdezni, azelőtt az alkoholos módszer sem jutott volna eszembe magamtól.

2010. jún. 30. 15:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Cataflam, Demalgonil, Tramadol-ez vényköteles, mert nagyon erős (opioid).
2010. jún. 30. 17:53
 8/9 Vadas Barbara válasza:
egészen biztos, hogy gyökérkezelni kéne! és ne halogasd, mert egyre rosszabb lesz. saját tapasztalat.
2010. jún. 30. 22:50
 9/9 A kérdező kommentje:

Továbbra is köszönöm a tanácsokat! :)

Ez a szénsavas vizes megoldás nálam egész hatékony, csak gyorsan fogy a víz. :)

Gyökérkezelés: hát ennek nem örülök! De a választ köszönöm! Azért jó lenne, ha meg lehetne menteni. :( Megkérdezek egy másik orvost, hogy ő mit mond, kell-e, meg talán a mostanit is még egyszer.

2010. jún. 30. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!