Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tudok enni ami nem kemeny...

Mit tudok enni ami nem kemeny es nem torik ki a fogam?

Figyelt kérdés
Mint irtam korabban egy betegség miatt ki kellett gyökérkezelni az osszes fogamat. Nem merek kemenyet enni nem akarom hogy ki torjon.
2019. jan. 18. 09:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy mit eszel ha le akar törni akkor letörik. A kenyér belsejét ettem ami ugye puha és letört bele a fogam. Pedig nekem nem gyökérkezelt volt. De egyébként rengetek olyan kaja van ami nem kemény. A levesektől kezdve a főt húson át mindent lehet enni. Nyílván ne porcogót akarj enni vagy tepertőt.
2019. jan. 18. 10:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha kész a gyökérkezelés (és tömés / betét / korona is készült a fogra) akkor igazából ehetsz bármi. Annyi hogy sört ne a fogaddal bonts ki, diót ne a fogaddal törj, ne szotyizzál, meg ami a józan ész szerint kerülendő egy töméssel / betéttel / koronával...
2019. jan. 18. 11:00
 3/10 anonim ***** válasza:

Én már az előző kérdéedre is válaszoltam de ezek szerint nem hiszel nekem :D

Utolsó válaszoló jól mondja bármit lehet a józan ész határain belül, diót törni egy egészséges foggal is necces nyilván egy gyökérkezeltet ne ezzel tornáztass :D

6 gyökérkezelt fogam van, valamelyik sima töméssel lett véglegesítve nem koronával és több mint 10 éve bírja pedig nem válogatok az ételek között aszerint, hogy milyen kemény :D Front fogam viszont nincs kezelve esetleg azzal óvatosabb lennék almába/főtt kukoricába harapáskor.

2019. jan. 18. 12:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Nincs korona rajta. Nincs annyi penzem iskolaba jarok.
2019. jan. 18. 13:09
 5/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: de tudom mit irtal de akkor is be vagyok szarva. 😁
2019. jan. 18. 13:10
 6/10 A kérdező kommentje:
Tojást eszek már egy hete és nagyon unom
2019. jan. 18. 13:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Kenyér belét eheted nyugodtan, csak a háját vágd le, amúgy ehetsz sok mindent, csak a nagyon kemény dolgokat kell kerülni.
2019. jan. 18. 15:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Kerüld: kenyérhéj, száraz kenyér, keksz, sült szalonna.

Amit ajánlok:

A tésztát egy kicsit túl kell főzni. Kompótot, lekvárt ajánlom. Puding, fagylalt, krémek édességnek, májkrém, lágy sajtok.

2019. jan. 18. 17:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Folytatás:

Túrót, tejfölt ajánlom.

2019. jan. 18. 17:59
 10/10 anonim ***** válasza:
:D Értem, de ne legyél tényleg, nekem is nagy részén nincs korona, nem mondom hogy a legjobb megoldás de 11 éve működik. *koppkopp* Nem félhetsz örök életedben az evéstől :)
2019. jan. 18. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!