Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogínysorvadást lehet otthon...

Fogínysorvadást lehet otthon kezelni?

Figyelt kérdés
Kértem időpontot a fogorvorshoz, 1 hónap múlva kell mennem. Megkérdeztem, mit tegyek, hogy ne fájjon ennyire azt mondta öblögessek.Nem múllik el, fájdalom csillapiton élek lassan 3 hete. Az inyem elvált a fogamtól, de én úgy láttam hogy nem olyan durva még. Itthon mit tudok tenni, hogy legalább minimálisan tudjam csillapítani a fájdalmat ( gyógyszeren kivül ) ?
2018. dec. 30. 02:03
 1/6 Duenna ***** válasza:
Talán el kellene menned a lakókörzetedhez tartozó állami fogászatra, ahol "ingyen" kezelnek, és gyakorlatilag azonnal fogadnak. Csak a TAJ-kártyádat kell bemutatnod.
2018. dec. 30. 06:16
 2/6 Duenna ***** válasza:
50%
De ha bemégy a gyógyszertárba, és elmondod, hogy mi a problémád, akkor a gyógyszerész tud valamit adni átmeneti megoldásnak, amihez nem kell az orvos által felírt recept.
2018. dec. 30. 06:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Gengigel géllel kenegesd naponta 5ször a fájó ínyt, addig is ameddig orvoshoz nem jutsz, hamar csökkenti majd a fájdalmat, gyulladást.
2018. dec. 30. 07:47
 4/6 anonim ***** válasza:
#1, nálunk a körzeti fogorvos kb. egy hónappal későbbre szokott tudni időpontot adni. Időpont nélkül meg nem fogad, akkor az ügyeletre kell menni. Elég sok betege van, a rendelési idő meg véges.
2018. dec. 30. 10:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Amit otthon tehetsz, az a tökéletes szájhigiéné. Bár a fogkövet nem tudod leszedni otthon így teljesen gyulladásmentes nem leszel.

Amire szükséged lesz:

-Egy jobb fajta fogkefe (nem akarok márkákat mondani, de gyógyszertárakban álatában nem árulnak gagyikat). Vagy ha nagyon motivált vagy és megengedheted magadnak akkor elektromos fogkefe.

-Fogköztisztító kefe és/vagy fogselyem (szintén gyógyszertár, vagy drogéria, vagy net). Ez fájni fog gyulladt ínnyel, amikor én kezdtem el nekem is fájt és vérzett kb. 1 hétig, aztán jobb lett.

-Nem muszáj de ajánlom: lepedékfestő tabletta. (Drogéria, gyógyszertár). Látod hogy hol van a lepedék, azaz hogy hol nem mosol eléggé fogat.

A kivitelezés pedig szájbarágósan elmagyarázva:

https://www.youtube.com/watch?v=zu3RLccRErM

2018. dec. 30. 11:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem is ugyanez most a bajom. Olyan ételeket eszek amiket nem nagyon kell rágni (főzelék, leves), és próbálok amúgy semmit sem csinálni a számmal. Ez elég nehéz mert a nyelvemmel is állandó késztetést érzek hogy nyomkodjam... Majd csak letelik még ez a két nap...
2018. dec. 30. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!