Más szerint sincs igénytelenebb a hiányos fogsornál?
#1 szerintem mindenkinek van olyan nyavajája amire "allergiás" és nem tud máson elviselni. Nekem ez az 1 van, más alapján sose ítélkezem. Ez van, de te biztos mindent elnézel mindenkinek és bárkivel összeállsz. Na persze.
#2 ebben teljes mértékben igazad van! Tudom, hogy viszonylag drága a fogászat és nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy kezeltesse hiányzó fogait-
#5 szívemből szóltál, ennél jobban én sem fogalmazhattam volna meg.
#6 sajnálom, de ez nem ez volt a célja a kérdésemnek. Minap beszélgettem egy fiatalnak mondható lánnyal (20on éves) de 2 foga is hiányzott már a felső fogsorából, ráadásul simán látható helyen. Ez ihlette meg a kérdést.
Ez nem ilyen egyszerű.
Volt osztálytársam, akinek az első fogait egy hinta verte ki véletlenül és a pótlás során sorban vesztette el a fogait. Pedig mindent megtettek a fogaiért is, meg a pótlásért is.
A nagyanyám is mosott fogat napi kétszer, és öblögetett is, almát is evett napközben tisztításra, és mégis korán elvesztette a dogait, műfogsora lett.
Van akinek középen a két első foga között egész nagy rés van. Családi vonás.
Mások meg még 90 évesen is be tudnak ültettetni állkapocsba műfogat.
És ismertem olyan embert is, akinek egy gyökérkezeléstől valami beindult, és az egész alsó fogsorát elveszítette fél év alatt.
Nekem is szabályozták a fogam, de makacs, mindig visszaállt a ferde állásába az az egy fog. Ha valakinek emiatt nem kellek, az az ő vesztesége.
Volt egy öreg ismerősöm, akinek még büdös is volt a szája, de egyenesben gyönyörűen fordított idegen szöveget magyarra. Öröm volt hallgatni.
Nem biztos, hogy az igénytelen fog, száj igénytelen személyiséget is jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!