Ha kihúzatom a fogam fájni fog?
Mivel elhalasztottad a kezelést, nagyobb rá az esély - Begyulladt az ínyed, így igen, fog fájni. Saját történetem, félelemből adódóan én is elhalasztottam a kezelést egészen addig, amíg be nem gyulladt, és veszettül fájni nem kezdett. Elmentem, de ugyanúgy fájt. Aztán hatalmas megkönnyebbülés volt, hogy végre kint van a fog, és nem fáj semmi...
Figyelj, őszinte leszek - lehet hogy fájni fog. De 5-10 percnél nem tart tovább a kezelés fájdalmas szakasza. Ha elmulasztod a fog kezelését akkor jobban fog fájni, sokkal jobban mintha fogorvoshoz mennél.
Egyébként, ha ott leszel a fogászaton mond el az orvosnak,hogy kicsit félsz a kezeléstől. Valószínüleg akkor másmilyen, vagy több érzéstelenítőt fogsz kapni. Ha kezelés közben mégis fájna, emeld fel az egyik kezed, és az orvos meg fog állni pár percre. Nálam legalábbis a legtöbb orvos ezt mondta, hogy ha fájna akkor szóljak, és megállunk.
Maga a fogat nem fog fájni, mert idegek nem maradtak benne a gyökérkezelés miatt, elképzelhető viszont hogy az ínyed fájni fog közben. De inkább most, mint soha.
Sok szerencsét, és remélem hogy hamar meg fog oldódni a dolog!
Az előző, ahogy írta rövid ideig fáj(kezelés ideje), aztán rendbe jön!
Sokkal több és hosszabb ideig tartó fájdalommal jár ha nem mész el!
Ha kiidegelte és gyökérkezelte akkor már nem lett volna olyan fájdalmas a többi!
De így ne húzd tovább, mert egy ilyen kihat az egész szervezetedre, és a hangulatodra! Bátorság, csak jobb lesz utánna!
Első vagyok, ismét:)
Ahogy az előző válaszoló is mondta, a magándoki jó ötlet, ugyanis ott teljesen fájdalommentes, és korszerű eszközökkel történik a foghúzás is. A klasszikus fogó helyett itt egy apróbb kis eszköz van, amiben gyakorlatilag kiemelik a fogat az ínyből. A szokásos feszítgetés itt nincs meg.
Bátyám is így húzatta ki a fogát. Nem érzett semmit, az orvos helyi érzéstelenítővel bekente azt a részt ahova az injekciót adta, még az érzéstelenítő beadása is fájdalommentes volt.
Egyébként megértem a félelmed, mert senki sem szereti ha a szájában turkálnak, és sokunknak nagyon rossz élményei vannak a fogorvosokkal kapcsolatban. Az orvoshoz járásnak pedig nem egy stresszes folyamatnak kellene lennie, hiszen azért van hogy segítsen, viszont igen, az sztk-s orvosok nagyon szépen elcsesznek mindent.
Nem tudom milyen településen élsz, de kérdezgess körbe, és nézd meg a lehetőségeidet, hogy van-e esetleg olyan orvos aki alapos munkát végez, és figyel a betegekre is. Viszont ne halassz semmit el, mert nagyon szükséged van erre:/ Cseszettül tud fájni, sajnos. Ha eljutsz orvoshoz, majd utána írd meg hogy hogy vagy:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!