Hogy működik a fogorvos és/vagy szájsebészet?
Csak abban a körzetben jár ingyenes ellátás, amelyikben állandó vagy legalább ideiglenes lakcímed van. Emellett arra is figyelni kell, hogy melyik orvoshoz vagy beosztva!
Egyik a másik betegét már elvből sem kezeli.
Ezek alól kivétel ha sürgősségi a dolog és akkor ugyanúgy ingyenes. Azonban sima fogfájás, stb. nem számít sürgősséginek sem az esztétikai beavatkozások.
Ingyenes ellátás csak alap dolgokra terjed ki.
Fogtömés, gyökérkezelés, foghúzás, stb.
Ezeken felül minden fizetős. Szóval ha letörik a fogad, akkor vagy kihúzza vagy úgy hagyja, ha nem fizetsz.
Nem kell bejelentkezni előre, odamész.. de max megkérdezed a kartonozóba és ők azonnal segítenek.
Szépen leülsz és vársz... majd jön ki az asszisztens és hívja be a betegeket.
Néha rá is kérdez, hogy ki vár oda vagy mi a baj.
De ha kijön, akkor te is tudsz kérdezni tőle.
Jah és az ellátás az orvosfüggő.
Gyors dolgokhoz sokan azonnal neki kezdenek. (Pl.: fájó és menthetetlen fog, tömés)
Gyökérkezelésre már időpontot adnak.
A budapesti 0-24-es ügyeletet és sürgősségi ellátást a Szentkirályi utca 40 alatt található klinika viszi. Az ügyeleti és sürgősségi ellátás persze nem azt jelenti hogy bemész, és egy héten belül leszedik a fogkövedet, kapsz 8 új tömést, kiműtik a bölcsességfogadat és kapsz egy hídon elhorgonyzott kivehető fogpótlást. Hanem ha pl. úgy fáj a fogad hogy majd megőrülsz, azzal fognak mit kezdeni.
Vagy B megoldásként mehetsz magánrendelőbe is persze.
Szia!
Hátha tudok én is segíteni kicsit. Nekem ugyanez volt a problémám, felhívtam a 11. kerületi Szent Kristóf rendelőt, hogy nincs még ide lakcímem, de megőrülök a fogamtól, az átjelentkezés folyamatban van. A hölgy azt mondta a telefonban, hogy 1x mindenkit ellátnak területtől függetlenül, de utána nem.
Szerencsére azonnal lett lakcímkártyám, mert nyitva volt az okmányiroda, így már azzal mentem, de egyszer anélkül is mehetsz. Az ügyeletre nem kell bejelentkezni, minden nap 8-ig van. Érdeklődj ott, ami majd neked lesz területileg illetékes, szerintem ott is ellátnak 1x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!