Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miert minosithetlen es alja...

Miert minosithetlen es alja szinvonalu a legtobb iskolai fogaszat?

Figyelt kérdés
Nalunk kisvarosban pl nincsenek szavak a minosegere. Olyan gyenge.
2018. nov. 12. 19:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Nem volt gyerekszobád?" Na én is pont ugyan ezt feltételeztem rólad. De akár ezt is kérdezhetném: anyukád nem tanított meg rá, hogy előbb a magad felelősségét vizsgáld meg és csak aztán kezdj másokat okolni? Vagy hogy egy szakmai kérdésben nem feltétlenül vagy kompetens? Csak példaként, ha már gyökértömésről van szó, ahol vakon dolgozik az ember, gondolod hogy nem lehet véletlenül hibázni? Főleg egy gyereknél, akire nem lehet kofferdámot rakni, nyitott lehet az apexja, kicsi a szájnyitása, fél másodpercenként belemozdul és lök egy adag nyálat a lyukba - amit lehet észre se veszel, mert olyan kicsi a gyerek szája, hogy a saját kezedtől nem látsz rá a fogra. A kontroll röntgen meg felejtős, mert még nincs áthajlása (de ezt már írtam).

"A szüleim mindig ellenőrizték, higy megmostam-e rendesen a fogam." Nee... akkor hogyan szuvasodhatott el? (irónia!)

"Aztán amikor másodszor tömték magánrendelőben, akkor nem is fájt. Hmm, vajon ez hogy lehet? Vajon ENNEK mi lehet az oka? A hozzá nem értés? A figyelem hiánya?" Soroljam a lehetőségeket? Kaptál szurit, elhalt a fog, calcifikálódott a pulpa... (vagy direkt nem fúrta ki eléggé, hogy később kihúzhassa).

"A fogszabályozásról pedig annyit, hogy SOHA nem mondta a körzeti fogorvos, akihez évente jártam" És neked sosem tűnt fel hogy kellene? Oké, hogy a kis fokú szépséghibákra nem minden fogorvos vágja rá a fogszabályzást, hiszen még TB-s kedvezménnyel sem olcsó. Egy magánrendelőben viszont jó kis lehúzás lehet.

10. válaszoló: "Számomra egyáltalán nem kifogás egy orvos trehány ,hanyag munkájára az,hogy nem fizetik meg." Mert te nem egy fogászaton dolgoztál, épp ezért ugyanúgy laikusnak számítasz, mint itt bárki más. Ne hasonlíts egy fogászati rendelőt egy háziorvosi ellátással vagy bármelyik szakrendeléssel. Ez a szakma rendelkezik a legnagyobb anyag és eszközigénnyel. Szó sincs arról hogy az orvos szándékosan trehányul dolgozna vagy nem törődne a betegeivel. Lehet istenáldotta tehetség a doki, ha nincs feles 100 ezre a költségvetésből tömőanyagra, akkor abból dolgozik, ami jut.

"Én szégyenlem magam helyetted ,meg még sok száz/ezer kollégád helyett,akik így viselkednek emberekkel." Mint kolléga, szégyellheted is magad, hogy nem vagy tisztában azzal hogy jó anyag és eszközkészlettel lehet csak jó munkát csinálni. A koszos, rozsdás, elkopott eszközök és egérrákta kórházak jópofizással meg nem fognak rendbe jönni.

Ajánlom ezt a cikket elolvasni: [link]

2018. nov. 20. 17:18
 12/13 A kérdező kommentje:
Na ezert jarok magan orvoshoz mert ott nem ilyen lekezelok mint te korzetis. Hagylak inkabb sporolni a gyokertomo anyaggal...;)
2018. nov. 20. 18:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Én màr felnőtt vagyok. Iskolafogàszaton szétcseszték az összes fogam. Úgy tömte be, hogy amalgàmot félrefolyatta, amit otthagyott és sok év alatt kilyukasztotta a mellette lévő egészséges fogat. Senkit se érdekelt az sztkban. Frontfog is torlódott volt (szüleim ilyenekkel nem foglalkoztak) mikor tömték, nem tudta a szétvàlasztó fóliàt beerőltetni, addig erőlködött, mîg kipattant a fogamból egy drab, a másik keresztben megrepedt. Amikor kértem, hogy kapjak érzéstelenîtöt, bunkó módon forgatta a szemét, majd frontfog fölé szabàlyszerűen úgy belevàgta a tűt, hogy a könnyeim FELNŐTTKÉNT kicsordultak. Sok év utàn lett pénzem fogszabàlyzóra. Kellett hozzà töméscsere stb. Volt olyan fog, amiben màr az amalgàm mellett volt rés. 12 évre visszenőleg is emlékeztem, hogy majd be sza*rtam, mikor tömte gyökérig minden érzéstelenîtés nélkül. Remegve szàlltam be a székbe a magànrendelőben a cserénél. Mondtàk el se mernék kezdeni érzéstelenîtés nélkül. 4 injekciót kaptam, mire hatott!! Sztkban egyet sem.... Érdekes magànban frontfog fölé is be tudjàk szúrni normàlisan az érzéstelenîtőt, ha necces akkor zselével előtte elérzéstelenîtik. Îrta itt valami észlény, higy mert a gyerek elràngatja a fejét. El, mert fàjdalmat okozol. Nekem is volt olyan, hogy iskolafogászaton megfogtam a doki csuklójàt, mert màr nem bîrtam amit csinàl, azt hittem összepisilem magam. Érdekes, hogy magàban, pedig tényleg mindenen túl vagyok màr még sosem kellett elràntani a fejem, vagy bàrmi ilyen. Egy szónak szàz a vége, az sztk 90%-àban, sz*rnak a fàjdalomcsillapîtàsra, majd ha emiatt a beteg ne mer menni, vagy fegyelmezetlen a kezelés alatt, akkor ö a hibàs. Bennem az sztk fogorvosok olyan nyomot hagytak, hogy hiàba van magàndokim, idegbeteg vagyok ha mennem kell, pedig soha nem okoz fàjdalmat. És kb ha lehetne màr a megnézéshez is szúratnàm a lidokaint. :) Ha valaki jönne, hogy ad 100.000ft-ot csak menjek be az sztkba random orvoshoz fogat tömetni, azt vàlaszolnàm, hogy dugja fel magànak. Eszebe nem lenne....
2018. nov. 26. 04:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!