Csoki általi fogfájással mit tegyek?
Minden fogam meg van, fehérek, egészségesek, egyetlen egy fogam van tömve (6 évesen)soha életembe nem fájt, el sem tudtam képzelni mi az a fogfájás. 1 éve gyökérkezelve lett emiatt (19 évesen) és a fogorvosom szerint jó a tömés, kihúzni feleslegesnek tartja. Ha nem eszek, nem isom semmit, beáll a sorba, de amikor csokit eszem, érzékennyé válik. Mielőtt bárki próbálna rávenni, amúgy is vékony vagyok, meg amúgy is imádom a csokit. Ráadásul nem is azon az oldalon rágok. Miért érzékeny?
Hozzá teszem, hogy a természetgyógyászom szerint lelki ok áll a háttérben, ami pedi az, hogy fáj a fogam valamire :D Azt monduk elhiszem, fáj a fogam jó kocsira, házra..dehát tudom hogy majd idővel tehát ráérek és felesleges ezen rágódnom.
Meg egyébként is, nem állandóan fáj, csak ha CSOKIT eszek. Esetleg bárkinek akinek fájt már a foga valamitől (abbahagyás nélkül) hogyan múlt el másképp?
Kedves kérdező a természetgyógyászod szokás szerint idióta, mint általában szoktak lenni.
Ha csokoládé fogyasztás esetén fáj a fogad az azt jelenti, hogy valahol szuvasodás van rajta, ezt te saját magadnak nem feltétlenül látod, el kell menni fogorvoshoz. Egyébként a sérült fogba cukor jut be, megemeli az ozmotikus nyomást és ez okozza a fájdalmat.
Azt írod, hogy csak a csokoládétól fáj. Próbálj cukorkát, rágni rajta, hideg vizet ráengedni, megkocogtatni - ekkor is fájni fog, csak ezt még nem tapasztaltad.
Az a véleményem, amit fentebb is írtak: szuvasodott a fogad. Menj vele fogorvoshoz, most még időben van.
Akkor elmondom még egyszer, a fogorvosom szerint jó a tömés, ki van gyökérkezelve, ő már nem tud vele mit kezdeni. Az hogy jó a tömés, röntgen alapján döntötte el, nem kitalálta. Ő a legjobb fogorvos a városban.
Hidegre nem fáj, mindent kizártam a csokin kívül..Csak a CSOKIRA fáj, eldönthetem én mitől fáj? Mert mondjuk én érzem és nem ti.
A természetgyógyász pedig nem kamu jósnő, hanem orvos!! És tisztában vagyok vele miféle problémáim vannak, ami fájdalmat generál egy *annak semmi oka nincs fájni* fognál.
Mondjuk ne egyél csokit. Problem solved.
Amúgy meg ha mások írnak választ a kérdésedre, de egyik sem tetszik mert olyan marha okos a természetgyógyászod, meg te is, a fogorvosod meg a legjobb a városban, minek jössz fel gyakorira egy ilyen kérdést feltenni?
Kérdező a természetgyógyászat nem több jól tálalt kuruzslásnál. És a természetgyógyász NEM orvos, az más kérdés, hogy néhány orvos is foglalkozik természetgyógyászattal.
A fogadat pedig nézesd meg másik fogorvossal is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!