Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hiányzik a fogad? (nem tejfogr...

Funktasztikus kérdése:

Hiányzik a fogad? (nem tejfogra gondolok)

Figyelt kérdés
2010. jún. 25. 14:01
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
Nekem egy hiányzik hátulról , és sztem most lesz egy gyökérkezelt elöl :S
2010. jún. 29. 18:15
 22/24 anonim válasza:
100%
23 fogam van a 32 ből. 21éves vagyok
2010. júl. 2. 22:58
 23/24 anonim válasza:
fentről hátulról egy hiányzik...
2010. júl. 19. 21:35
 24/24 anonim válasza:

Nekem sajnos súlyos foghiányom van... felül mindkét oldalon a kettesek és az ötösök, alul pedig szintén mindkét oldalon a hatosok hiányoznak. A bölcsességfogaim közül pedig nagy valószínűséggel egyik se fog kinőni, se alul se felül. Ez tíz foghiány összesen... Nagyon utáltam. Kellemetlen volt és a többi gyerek persze csúfolt érte. Hiszen, ha hátul nem is, elől a kettesek hiánya nagyon feltűnő volt.

SZTK-ra mentem fogszabályozásra, de időpocsékolás volt. Az orvos azt mondta, nem lehet fogszabályzóm, mert nem lehet rögzíteni stb. Két évet kidobtam ott az életemből, aztán egy maszekra mentem. Logopédushoz küldött, mintákat vett egy éven keresztül és mielőtt felkerült volna épp a fogszabályzóm, bejelentette, hogy leadja a praxisát...

Ezek után végső elkeseredésben egy közeli barát fogorvosához fordultam. Ő nem vacakolt. Egy hét után azonnal feltette az állandó fogszabályzót és rendszeresen 3-4 hetente jártam hozzá.

Pontosan két év telt el és már alig szinte tökéletes a fogsorom. 1-2 hónap múlva lekerül a fogszabályzóm. Már most is nagyon minimális, messziről nem látható rés van a felső ketteseknél. A többi fogam pedig már teljesen rendben van.

Kívánom, hogy ilyet senkinek ne kelljen megtapasztalni!

2011. márc. 3. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!